Meerdere data

Falun Dafa (Qigong en Meditatie): Groepsmeditatie, Eindhoven

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Stadswandelpark

Alberdingh Thijmlaan 1

5615EB Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Falun Dafa is een zeer oude vorm van Qigong. Qigong is de praktijk van het verfijnen van lichaam en geest door speciale oefeningen en meditatie. De meeste vormen van Qigong zijn erop gericht fit te blijven en ziektes te helen en bestaan bijna uitsluitend uit bewegingsoefeningen. Falun Dafa is echter Qigong op een hoger niveau en gaat voorbij aan het streven naar gezondheid en fitheid met als doel het verwerven van wijsheid en verlichting. Falun Dafa, ook wel Falun Gong genoemd, is door meester Li Hongzhi openbaar gemaakt in 1992 en wordt nu over de gehele wereld door meer dan 100 miljoen mensen beoefend.

In Falun Gong wordt de geest gecultiveerd door Xinxing (de aard van de geest, morele kwaliteit) te verhogen. Xinxing wordt verhoogd door zich steeds meer in overeenstemming te brengen met de principes, Zhen-Shan-Ren. Dit staat voor: Waarachtigheid, Mededogen, Verdraagzaamheid.

De cultivatie van het lichaam in Falun Gong is erop gericht het lichaam te zuiveren en te transformeren, zodat alle slechte materie (karma) verwijderd wordt. De cultivatie van het lichaam in Falun Gong bestaat uit een vijftal oefeningen. Er zijn 4 staande oefeningen en één zittende meditatie. De langzaambewegende oefeningen zijn geschikt voor alle leeftijden en ze zijn gemakkelijk te leren. Ze hebben een zeer positieve invloed op de gezondheid. Na langere beoefening wordt bij het uitvoeren van de oefeningen een meditatieve toestand vereist, een lege doch bewuste geest.

Alle activiteiten van Falun Dafa zijn gratis. Op het internet zijn alle boeken en videoclips van de oefeningen gratis te downloaden.

Oefensite Stadswandelpark Eindhoven: Zondag voormiddag van 11.00h tot 12.30h
Contactpersoon Y. Zhu: 06-49608460

Locatie

Stadswandelpark

Alberdingh Thijmlaan 1

5615EB Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen