Gratis

Familiebedrijven & Strategisch Ondernemerschap

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

De Landgoederij

Camminghalaan 30

3981GH Bunnik

Netherlands

Kaart bekijken

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

FAMILIEBEDRIJVEN & STRATEGISCH ONDERNEMERSCHAP

Naast aandacht voor goed bestuur en bedrijfsopvolging kan de continuïteit van het familiebedrijf verder versterkt worden door ‘strategisch ondernemerschap’: hét onderzoeksterrein van dr. Anita Van Gils. Anita is als lector verbonden aan het Landelijk Expertisecentrum Familiebedrijven.

Anita zal dit seminar inleiden met resultaten uit haar onderzoek dat zich met name richt op het creëren van nieuwe kansen op de markt, innovatie en groei. Familiebedrijven zullen de transformatie moeten maken naar meer pro-activiteit in de gehele organisatie vanuit een gedeelde visie, strategie en herkenbare doelstellingen.

In het verlengde van haar betoog zullen twee familiebedrijven (Burg Groep & Coroos) hun verhaal delen met u en sluiten we het seminar af met een panel discussie over strategisch ondernemerschap.

De bijeenkomst wordt afgesloten met een borrel & walking diner.

Het seminar wordt u gratis aangeboden door Celcus & Gwynt en staat alleen open voor familiebedrijven en hun vertegenwoordigers.


Sprekers & deelnemers panel:

dr. Anita Van Gils - Landelijk Expertisecentrum Familiebedrijven

Anita is lector bij het Landelijk Expertisecentrum Familiebedrijven verbonden aan Windesheim. Het centrum richt zich op de ondernemende kracht van familiebedrijven. Zij versterken deze met kennis en inzichten uit praktijkgericht onderzoek in de vorm van bijeenkomsten en samenwerkingsprojecten, publicaties en scholing.

Als onafhankelijke kennispartner nemen zij actuele strategische vraagstukken binnen familiebedrijven als hun leidraad. Het direct contact en de langdurige relaties met familiebedrijven in uiteenlopende branches is hun bestaansrecht en houdt hun inspanningen scherp. Het gaat hen erom kennis te ontwikkelen in nauwe interactie met familiebedrijven en die vervolgens breed te delen. Kennis die er voor familiebedrijven toe doet: relevant, wetenschappelijk onderbouwd en bruikbaar in de dagelijkse praktijk.

Arjan Pauzenga - CFO Burg Groep

Miljoenen huishoudens in Europa gebruiken dagelijks de producten van Burg Groep. Dit internationaal opererende familiebedrijf produceert onder andere azijn, limonadesiropen, reinigingsmiddelen, waaronder schoonmaakazijn en vloeistoffen voor gebruik in en om de auto.

Als CFO heeft Arjen door de inzet van performance management technologie veel meer grip gekregen op al hun investeringen en toekomstige cashflows. Op de langere termijn wil hij performance management technologie inzetten voor de totale financiële performance van Burg Groep. Door de juiste keuzes te kunnen maken op het juiste moment, kan Burg Groep haar strategie van groei verder versnellen. Familiebedrijven gaan voor continuïteit op de lange termijn, maar vinden een mooi rendement zeker ook belangrijk. Het rendement denken, kunnen ze versterken door het inzetten van performance management systemen, aldus Arjen.

Herman Holtus - CEO Coroos

Coroos is een Nederlands familie bedrijf dat zich richt op het pasteurizeren en sterliseren van groente en fruit in de Europese markt. Coroos heeft in Nederland de categorie van fruitcupjes en knijpzakjes opgebouwd met merken als Slurpfruit, Fruit to Go en Appelmoesjes. Coroos een low cost strategie waarbij operational excellence de basis is in haar twee moderne fabrieken.

Als CEO is Herman nauw betrokken bij een transitie van “family run en family owned” naar “external run”. Daarin is de afgelopen jaren ook veel tijd en aandacht gegeven aan het vormgeven van de strategie en de doorvertaling naar bedrijfsdoelen.

Panel discussie onder leiding van Dirk-Harm Eijssen

  • Patricia Surendonk - CEO Burg Groep

  • Herman Holtus - CEO Coroos

  • Erik van Hoogdalem - CFO Merford

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

De Landgoederij

Camminghalaan 30

3981GH Bunnik

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen