€ 0 – € 32,65

Familiedag BeVo 2019 - Antwerpen ondergronds

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

De Ruien

21 Suikerrui

2000 Antwerpen

Belgium

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Lieve leden, beste collega's

Omdat we onze weg in de wereld van de voetjes niet alleen afwandelen, nodigt BeVo u en uw familie graag uit op onze derde familiedag.

Dit jaar gaan we met onze voetjes ondergronds in Antwerpen voor een 2 uur durende rondleiding in groepsjes van 15 personen. De eerste groep is intussen volzet en start om 17.00 uur. Voor de tweede groep zijn nog enkele plaatsen vrij en deze start een kwartiertje later. Indeling van de groepen kan ter plaatse om 16u30 besproken worden!!

Wil jij deze unieke ervaring met ons delen, schrijf dan snel in voor deze nocturne aan het tarief van 30 euro per persoon. Een factuur wordt u na inschrijving bezorgd.


info van de website:

Onder de stad stromen geheimen
De Ruien zijn de schaduw van een steenrijk verleden boven de grond. Ruien, vlieten en vesten doorkruisten Antwerpen sinds de Middeleeuwen. Dit net van natuurlijke en uitgegraven waterwegen voorzag de stad van water en een binnenhaven. Toen de ruien overwelfde riolen werden, verdween dit unieke stukje erfgoed uit het stadsbeeld en ons geheugen.

Herontdek nu dit verborgen patrimonium. Het ondergronds gangenstelsel geeft nog steeds blijk van haar boeiende en rijke geschiedenis. Een bezoek aan De Ruien, met haar oude gewelven, kanaaltjes, bruggen, riolen en sluizen, spiegelt de historische stadskern boven uw hoofd, met tal van interessante weetjes en geheimzinnige anekdotes uit een ver en recent verleden. Wist je dat De Ruien voor een groot stuk overwelfd werden door de Jezuïeten, om ruimte te maken voor de prachtige Sint-Carolus Borromeuskerk op het Hendrik Conscienceplein?

We nemen u mee op een bevreemdende wandeling in de onderbuik van Antwerpen!


We hopen jullie hier te mogen zien. Voor de geïnteresseerden, blijft het bestuur graag iets langer om nadien gezellig iets te gaan eten.

Veelgestelde vragen

Wat mag ik meebrengen naar het evenement?

Laarzen worden daar voorzien, breng dus enkel je goed humeur en je familie mee (geen te propere kledij!).

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

De Ruien

21 Suikerrui

2000 Antwerpen

Belgium

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen