FamilieFest: Workshops Oplaadleeg TV

Evenementdetails

Locatie

Locatie

Het Nieuwe Instituut

25 Museumpark

3015 CB Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
FamilieFest staat deze herfstvakantie in het teken van Oplaadleeg TV. In drie workshops laden we op voor een live tv-uitzending.

Over dit evenement

Deze herfstvakantie staat FamilieFest in het teken van Oplaadleeg TV. In drie workshops op dinsdag 20, woensdag 21 en donderdag 22 oktober laden we op voor een live tv-uitzending op zondag 25 oktober.

Dit FamilieFest sluit aan bij de tentoonstelling Lithium, waarvan de titel verwijst naar de stof die in de batterijen zit die onze laptops, elektrische auto’s en telefoons opladen. In de workshops worden de ingrediënten ontworpen die nodig zijn voor de Oplaadleeg TV-show: van decor tot maskers en van beweging tot geluid.

Workshop 1: Werelddecor ontwerpen met Pia Canales, Erik Peters en Nora Baremans

Dinsdag 20 oktober (11:00-12:30 of 14:00-15:30)

Duik in je fantasie: hoe zien + en -, blij en boos, positief en negatief eruit? Wat voor vormen passen daarbij en wat voor kleuren? Samen met Pia, Erik en Nora ontwerpen de deelnemers hét decor van de tv-uitzending van Oplaadleeg TV: een wereld waarin bomen, apparaten en krokodillen opladen en leeglopen, waar alles in beweging is, en waar vrolijk en verdrietig bij elkaar horen.

Workshop 2: Animaskers met Asha Capella

Woensdag 21 oktober (11:00-12:30 of 14:00-15:30)

Is het je weleens opgevallen dat op de ene kant van een batterij een + staat en op de andere kant een -? Dat staat voor positief en negatief, voor blij en boos. Jij bent vast ook de ene keer heel vrolijk en de andere keer een beetje verdrietig. Hoe zien die gevoelens eruit? Samen met Asha onderzoeken de deelnemers de wereld van anime en maken ze een masker voor hun blije en boze kant of voor hun innerlijke superheld en schurk.

Workshop 3: Batterijbewegingen met Bas van der Kurk

Donderdag 22 oktober (11:00-12:30 of 14:00-15:30)

Als je laptop, zaklamp of telefoon bijna leeg is, gaat hij langzamer werken. Eigenlijk bewegen batterijen dus een beetje, soms wat sneller en soms wat trager. Als jij een batterij zou zijn, hoe zou jij dan opgeladen kunnen worden en aan wie of wat zou jij je energie willen doorgeven? Hoe beweeg je als je een volle batterij zou zijn, en hoe als je leegloopt? Hoort daar ook een bepaald geluid bij?

Per activiteit is er plek voor 15 deelnemers, dus wees er op tijd bij!

De wervelende tv-uitzending kun je thuis vanaf de bank bekijken of je kunt je aanmelden voor een plekje in het publiek. Haal hier je ticket!

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Het Nieuwe Instituut

25 Museumpark

3015 CB Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen