Fantasies On How To Strike

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Het Nieuwe Instituut

Museumpark 25

Room 1

3015 CB Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Fantasies On How To Strike

Fantasies On How To Strike is een film- en onderzoeksproject over de manieren waarop precaire werkomstandigheden doorsijpelen in het dagelijks leven van werkenden. De film focust op het werk van de museum suppoost en beweegt tussen documentaire en fictie. Als onderdeel van het Burn Out programma van Het nieuwe instituut vertonen we de film en bespreken de (on)mogelijkheid van staken in tijden van precaire arbeid en het verdwijnen van arbeid. Wanneer niemand zichzelf nog ziek meldt, wat betekent het dan om te staken? Met filmmaker Lisette Olsthoorn, socioloog Marguerite van den Berg en museum suppoosten.

Voertaal: Nederlands.

19.30 uur- 21.00 uur

Bio’s:

Marguerite van den Berg is universitair hoofddocent sociologie aan de Universiteit van Amsterdam en directeur van de Master Sociologie. In het voorjaar van 2019 is zij embedded researcher bij Het Nieuwe Instituut. Ze is geïnteresseerd in stedelijkheid, gender en werk. In het bijzonder onderzoekt zij precarisering en precariteit bezien door de lens van esthetiek in haar project Dress Work. Eerder publiceerde ze Gender in the Post-Fordist Urban – The Gender Revolution in Planning and Policy (Palgrave Macmillan, 2017).

Lisette Olsthoorn maakt zowel narratieve als conceptuele films. De focus in haar werk ligt op de marges van het dagelijks leven: dat wat tussen alle grote dingen in gebeurt. Haar werk zoomt in op kleine, onopvallende menselijke handelingen, die worden geënsceneerd en soms door herhaling worden uitvergroot. Haar laatste project Fantasies On How To Strike (2019, 16’) is research based en combineert haar conceptuele en narratieve aanpak. Ze haalde haar diploma aan de Rietveld Academie en de Filmacademie.


Datum en tijd

Locatie

Het Nieuwe Instituut

Museumpark 25

Room 1

3015 CB Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen