Feestelijke eetverhalen uit de Poolse, Eritrese en Turks-Koerdische keuken
Overzicht
Het is december en dat betekent voor veel mensen: veel en lekker eten. Maar wat koken mensen uit andere culturen voor lekkere dingen als het feest is? Drie ‘foodies’ die alles weten over de Poolse, Eritrese en Turks-Koerdische keuken worden door de Haagse journaliste Renate van der Zee geïnterviewd over wat zij aan feestelijke gerechten op tafel zetten. Met hapjes uit hun keuken.
Onze gasten zijn: Bozenka van der Hoofd (Poolse keuken), Tirhas Tesfalem (Eritrese keuken) en Bessime Arslan (Turks-Koerdische keuken). Zij vertellen over hun culinaire feesttradities, (familie)recepten, mooiste eet-herinneringen en hun favoriete ingrediënten. Bozenka vertelt wat de mensen in Polen met Kerstmis eten, Tirhas legt alles uit over de Eritrese kerstdis en Bessime onthult feestelijke keukengeheimen uit de Turks-Koerdische cultuur. Ook gaan we in op de vegetarische opties in de verschillen de keukens.
Tijdens de bijeenkomst eten we door hen bereide kleine hapjes, waardoor we letterlijk hun verhalen kunnen proeven.
Datum: Zaterdag 13 december 2025
Waar: Bibliotheek Escamp, Leyweg 811
Tijd: van 13.45 to t15.15 uur, inloop vanaf 13:00 uur.
Let op! Toegang is gratis, maar aanmelden verplicht! Mocht je niet meer kunnen deelnemen, vragen we je om alsjeblieft je ticket te annuleren via Eventbrite. Er kan dan nog iemand anders op jouw plek.
Goed om te weten
Belangrijkste punten
- 1 uur 30 minuten
- alle leeftijden
- Fysiek
- Betaald parkeren
Locatie
Bibliotheek Escamp
811 Leyweg
2545 HA Den Haag Netherlands
Hoe wil je daar komen?
Georganiseerd door
Volgers
--
Evenementen
--
Georganiseerd door
--