feestelijke inwijding digitale kerkklokken

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

De Bovenkerk

28 Koornmarkt

8261 JX Kampen

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Op woensdagochtend 1 april vindt een feestelijke samenkomst plaats om Luid.OnLine in gebruik te nemen

Over dit evenement

Kampen introduceert online klokken luiden

Gelovigen attenderen op de eerstvolgende kerkdienst door de klok in het kerkgebouw een half uur voorafgaand te luiden. Dat is niet de meest effectieve manier, want de meeste kerkgangers horen dit niet. Daarom introduceert Kampen een moderne variant hierop: digitale kerkklokken op je smartphone. Op woensdagochtend 1 april vindt een feestelijke samenkomst plaats in de Bovenkerk om dit nieuwe systeem in gebruik te nemen. Gelovigen en andere belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om deze dienst bij te wonen.

Viering in Bovenkerk

Om de digitale kerkklokken in te wijden, wordt een viering georganiseerd op 1 april van 9.30 tot 10 uur. Predikant Ds. Maurits Luth zal als voorganger optreden. Gastsprekers zijn XX en YY. Ze nodigen nadrukkelijk niet alleen reguliere kerkgangers uit voor deze dienst, maar heten belangstellenden met en zonder verschillende religieuze achtergronden ook graag van harte welkom. De samenkomst zal plaatsvinden in de Bovenkerk te Kampen.

Luid.OnLine

Vanaf 1 april om 0.00 uur kan iedereen gratis de digitale Kamper kerkklokken downloaden via www.luid.online, zowel voor Iphone als voor Android telefoons. Het geluidsbestand is vervolgens eenvoudig in te stellen op de smartphone. Na de download open je de Klok-app op je telefoon. Bij de optie ‘Kies een geluid in de lijst’ selecteer je het muziekbestand met de ‘kerk wekker’.

Klankmerk voor Kampen

Het ‘nieuwe klokluiden’ is voor de stichting Kampen Partners tevens de introductie van een uniek klankmerk voor de stad en gemeente Kampen. Als eerste kleine stad in Nederland heeft Kampen vanaf 1 april een authentieke audio huisstijl. Dit wordt ook wel “through-the-ear marketing” met een ‘sound logo’ genoemd. Speciaal voor Kampen heeft sound branding bureau BLCKBRD uit Utrecht op basis van het DNA en de positionering van Kampen als ‘hartelijke Hanzestad aan het water’ een audiologo en een brandscore ontwikkeld. Vanaf 1 april zijn deze via www.kampenpartners.nl/huisstijl gratis beschikbaar voor diverse ‘touch points’ in Kampen.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

De Bovenkerk

28 Koornmarkt

8261 JX Kampen

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen