Uitverkocht

‘Felicem Natalem’: een feestelijk jubileum kerstconcert!

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Nieuwe Kerk

Nieuwe Kerksplein 36

2011 ZT Haarlem

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Geen refunds

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Op zaterdagmiddag 22 december om 16.00 uur geven wij, het Weiland Ensemble, een sfeervol kerstconcert in de Nieuwe Kerk in Haarlem. Het kerstconcert omvat o.a. stukken van Marc-Antoine Charpentier, Maurice Duruflé en Georg Philipp Telemann. De begeleiding is in handen van Het Promenade Orkest en Christiaan de Vries (kistorgel). Met bovendien speciale medewerking van zanger Wasim Arslan en ud speelster Jawa Manla.
Het wordt een feestelijk concert want het Weiland Ensemble viert dit jaar haar 30-jarig jubileum!

Centraal in het kerstconcert staat de Messe de Minuit van Marc-Antoine Charpentier (1634 - 1704). Dit stuk uit ca. 1690 werd waarschijnlijk gecomponeerd voor de grote Jezuïetenkerk van St. Louis in Parijs, waar Charpentier de functie bekleedde van maître de musique.
Daarnaast wordt een aantal kerstcantates van Georg PhilippTelemann (1681 - 1767) uitgevoerd, waarbij de solopartijen worden vertolkt door Einar Þór Guðmundsson (bariton) en Jorge Elipe Marco (tenor). Verder zingen we een aantal a capella kerstliederen, onder andere Quatre Motets van Maurice Duruflé (1902-1986).

Naast de klassieke kerstmuziek uit Europa is er ook een bijzonder uitstapje naar het Midden-Oosten. Voor dit onderdeel van het programma werken we samen met zanger Wasim Arslan en worden we begeleid door Mhamad Alissa op ud.

Wij heten u van harte welkom bij ons feestelijke jubileum kerstconcert! Het concert begint om 16.00 uur en duurt, inclusief pauze, tot ca. 18.00 uur.
Tickets online: €17,50, inclusief drankje en een werelds hapje tijdens de pauze. Kinderen tot en met 12 jaar €10,-

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Nieuwe Kerk

Nieuwe Kerksplein 36

2011 ZT Haarlem

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen