€ 11,46 – € 27,04

Femke Weidema (Huiskamer Concert & Masterclass Songwriting)

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Café de Cactus

37 Pastoriestraat

7551 DJ Hengelo

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Geen refunds

Beschrijving van het evenement
Femke (Weidema) geeft een masterclass songwriting en aansluitend een huiskamer concert in De Cactus op maandag 18 november 2019

Over dit evenement

Een grote onbekende succesvolle Nederlandse songwriter komt terug naar Nederland... Het lijkt wel een sprookje. Als je haar biografie leest, wil je absoluut weten waar dit sprookje eindigt. Welke Nederlandse singer songwriter, woonachtig in Nashville, en werkt met met de succesvolle singer songwriters Liz Rose en Babyface? Wie mocht er een track schrijven voor de succesvolle TV serie Nashville? Wie schrijft er voor Stevie Nicks en Mary J Blige? Wie ontdekt en breekt artiesten wereldwijd?

Voor Nederland is het nog een grote onbekende: Femke Weidema. Een meisje uit het Friese Drachten, die na haar deelname aan de Grote Prijs van Nederland wist wat ze wilde doen en daar keihard voor is gegaan. Femke Weidema komt in November voor een aantal shows naar Nederland en brengt begin November een EP uit met nieuw eigen werk. Voor Nederland is dit haar debuut EP.

Femke (Weidema), geboren in Drachten, begon haar muzikale leven met accordeonlessen in Drachten. Vervolgens studeerde ze aan het conservatorium in Groningen. Nadat ze in de finale van de Grote Prijs van Nederland stond en kon optreden in Paradiso wist Femke dat songwriting haar doel was. Na een jaar keihard werken stapte ze met een handvol songs in het vliegtuig naar Boston. Mede door een Fulbright Scholarship en een studiebeurs van de VandenEnde Foundation kon ze beginnen aan de Berklee College of Music.

In haar eerste maanden sleepte ze al een Songwriting Award en een Female Musician Award binnen. Haar docenten gaven haar het advies, en ook de financiële steun, om naar L.A te gaan. Via Berklee kwam ze in contact met producer en gitarist Pete Anderson (Dwight Yoakam, K.D Lang, Jackson Brown) en componist/pianist Don Grusin (Herbie Hancock, Quincy Jones) die haar als mentors onder hun vleugels nam. Van hun leerde ze de eerste stapjes in haar carrière als producer en songwriter. Ze besloot een Master in Commercial Music na te jagen en via haar mentoren kwam ze in contact met componist Richard Gibbs (The Simpsons, Battle Star Galactica) die haar haar eerste debuut als film componist gaf in de TV shows “10 Things I Hate about You’ en de “Tracy Ullman Show”. Via Richard kwam ze terecht in de studio van Hans Zimmer.Terwijl ze werkte aan een carrière in de Film en TV wereld, bleef ze haar Songwriting verbeteren. En niet zonder succes. In LA won ze een Grammy met Beto Cuevas en een ASCAP Award. ASCAP stuurde haar naar Chicago om een zomer met Lin Manuel Miranda te studeren (Hamilton, in the Heights). Haar werk werd bekend, waarna een uitnodiging volgde om te schrijven in Nashville. Uiteindelijk is ze daar heen verhuisd en heeft ze ondertussen haar eigen studio.

In Nashville werkt ze o.a met Liz Rose (Taylor Swift, Little Big Town) en pendelt ze heen en weer naar L.A. waar ze sinds kort samenwerkt met Babyface als producer en songwriter. Ze schrijf/werkt met en voor artiesten als Blink 182, Estelle, Stevie Nicks, Mary J Blidge.

Ze is altijd op zoek naar nieuwe artiesten om te ontwikkelen en na slechts een jaar kan ze voor haar 4 artiesten rekenen op meer dan 18 million streams wereldwijd. Zo stonden haar artiesten reeds in het voorprogramma van Macklemore , Kaleo en Bruno Mars. Hun composities zijn te horen in films en op TV, en zijn ze opgepakt door de schrijvende media (o.a. Variety Magazine, NME, The Sun).

Femke heeft de hele wereld rond gereisd voor haar muziek, ze werkt met artiesten uit o.a. Thailand, Canada, China, Duitsland, Engeland, Frankrijk, US, Scotland. Haar songs zijn uitgekomen op labels als Warner, Black River, Sony, Big Machine en meer.Femke's doel is groter dan het zijn van een songwriter en producer. Ze wil ook een succesvolle zakenvrouw worden. Om deze reden is ze een veel gevraagde gast voor masterclasses en panels in productie en artist development op verschillende scholen en instituties als Lipscomb University, NAMM, Music EXPO, Prins Claus Conservatory, MTSU en Berklee.

Maandag 18 november 2019

Masterclass Songwriting en huiskamer concert €25,- (Uitsluitend voorverkoop, en beperkt aantal plaatsen!) Aanvang 16.00uur, koffie klaar vanaf 15.00uur.

Huiskamerconcert €10,- , aan de deur (indien niet voortijdig uitverkocht) €12,50. Het huiskamerconcert begint om 20.30uur, koffie klaar vanaf 19.30uur.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Café de Cactus

37 Pastoriestraat

7551 DJ Hengelo

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen