Fermenteer het seizoen: de zomer (vol)

Venster Acties en details

Uitverkocht

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Online evenement

Beschrijving van het evenement
Leer de kunst van groente fermentatie met elk seizoen unieke recepten. Je krijgt van te voren de benodigdheden door en kunt live meedoen .

Over dit evenement

Fermenteer het seizoen: de zomer

Fermenteren in de zomer betekent genieten van de volle smaak van vruchtgewassen en volgroeide bladgewassen, jonge kolen en wortelgroenten. Je kunt nu volop spelen met kleur- en smaakcombinaties en zo de mooiste potten samenstellen.

• Geniet in deze periode ook volop van korte fermentaties. Die bereid je op een paar uren of gewoon de dag voordien. Vruchtgewassen zijn zacht, dus ze hebben geen lange fermentatie nodig. Zo gebruik je fermentatie dus eerder als bereidingswijze dan als bewaarmethode.

Groentefermentatie beleeft de laatste jaren een heuse revival. Deze oude bewaarmethode heeft immers heel wat troeven in petto. Naast het feit dat het een van de meest ecologische manieren is om groenten te bewaren, zorgt fermentatie ook voor een unieke smaak. Chefs maken er deze dagen dan ook gretig gebruik van.

Tijdens deze workshop krijg je de kneepjes van de groentefermentatie helemaal onder de knie. En uiteraard houden we daarbij rekening met de seizoenen. Je ontdekt hoe fermenteren in elk seizoen weer anders is en dus smaakt. Om het nog boeiender te maken, improviseren we à volonté. Door groenten en smaakmakers te combineren, creëren we onze eigen unieke fermenten.

Elke les duur 2 1/2 uur. Naast de theorie gaan we ook daadwerkelijk aan de slag met groenten van het seizoen. Van te voren krijg je door wat je in huis moet hebben om mee te doen. En na afloop heb je je eigen unieke fermenten. Je ontvangt na afloop het lesmateriaal in je mailbox om zelf nog verder te experimenteren

Dit is een workshop van Velt (Vereniging Ecologisch Leven koken en Tuinieren). De workshop wordt begeleid door Velt lesgever Cathy Verschoor van K.eetmee. Deze les wordt meerdere keren per jaar gegeven.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Online evenement

Organisator K.eetmee

Organisator van Fermenteer het seizoen: de zomer (vol)

Kijk op keetmee.nl voor Inspiratie – recepten – praktische tips – workshops en de incidentele eco-rant over makkelijke maaltijden, verrassend vegetarisch, lekker lokaal, biologische boeren, vitale voeding, minder meuk, (geen) voedsel verspillen, goede gezondheid, duurzaam doen en wel-zijn als winst.

GOEDE VOEDING op alle fronten: je lijf, lokale (bio)boer, de dieren, de aarde en je humeur!

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen