Fermenteren kun je leren (2-delige cursus)
Verkoop beëindigd
Fermenteren kun je leren (2-delige cursus)

Fermenteren kun je leren (2-delige cursus)

Evenementgegevens

Deel dit evenement
Datum en tijd
Locatie
Locatie

Flowers&Sours Coöperatie U.A.

148A Coolhaven

3024AL Rotterdam

Netherlands

Bekijk kaart

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

FERMENTEREN KUN JE LEREN

AVONDCURSUS IN TWEE DELEN


Dankzij fermentatie kun je groentes lang bewaren en blijven de vitamines bewaard. Minstens net zo belangrijk: gefermenteerde groentes zijn verrassende smaakmakers op tafel! Naast witte kool zijn olijven en augurken bekende voorbeelden van gefermenteerde groenten. Minder bekend, maar ook erg lekkere smaakmakers bij je gerechten, zijn verzuurde bietjes, wortelen, Chinese kool (kimchi!) of een combinatie. Alles puur natuur en lekker gezond. En het leukste? Je kunt het zelf maken!


PROGRAMMA

We beginnen op de eerste avond met een korte les geschiedenis en biologie (gefermenteerd voedsel leeft!). Wat gebeurt er eigenlijk precies met fermentatie? Welke bacteriën zijn goed en welke niet? Wanneer is je fermentatie klaar? Welke groentes kun je fermenteren? Waarom is gefermenteerd eten zo gezond? De workshop biedt antwoord op vragen van zowel beginnende als meer gevorderde fermenteerders. Vervolgens pak je rasp, mes en mandoline en ga je aan de slag met je eigen zuurkool. Ook krijg je een recept mee naar huis, met de nodige ingrediënten. Heb je nog niet alle nodige werkmaterialen in huis? Geen probleem: alles wat je nodig hebt kun je vinden in ons winkeltje. 


Na een paar weken proeven we de resultaten van de eerste bijeenkomst en het 'huiswerk'. Vervolgens gaan we verder met wat ingewikkeldere of meer ongebruikelijke groentefermentaties. Ook besteden we aandacht aan soorten fermentaties. Want voor wie de basis eenmaal onder de knie heeft, gaat er een wereld van mogelijkheden open. 


Je gaat naar huis met een berg inspiratie, een aantal lekkere recepten en natuurlijk meerdere potten die gevuld zijn met lekkers in wording. Het enige dat je dan nog nodig hebt, is geduld.


DATA EN TIJDEN

Deel 1: donderdag 17 november, van 20.00 tot 21.30 uur
Deel 2: donderdag 8 december, van 20.00 tot 21.30 uur

Delen met vrienden
Datum en tijd
Locatie

Flowers&Sours Coöperatie U.A.

148A Coolhaven

3024AL Rotterdam

Netherlands

Bekijk kaart

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen