€ 49,99

Meerdere data

Fermenteren leren: veggies! (2-delige cursus)

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Flowers&Sours Coöperatie U.A.

148A Coolhaven

3024AL Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

FERMENTEREN KUN JE LEREN **VEGGIES!***

AVONDCURSUS GROENTEFERMENTATIES IN TWEE DELEN

Dankzij fermentatie kun je verse producten lang bewaren en blijven de vitamines bewaard. Minstens net zo belangrijk: gefermenteerde groentes zijn verrassende smaakmakers op tafel! Naast witte kool zijn olijven en augurken bekende voorbeelden van gefermenteerde groenten. Minder bekend, maar ook erg lekkere smaakmakers bij je gerechten, zijn verzuurde bietjes, wortelen, Chinese kool (kimchi!) of een combinatie. Alles puur natuur en lekker gezond. En het leukste? Als je eenmaal weet hoe je de betrokken bacillen moet managen, maak je voortaan de lekkerste fermentaties zélf.


PROGRAMMA

We beginnen op de eerste avond met een korte les geschiedenis en biologie (gefermenteerd voedsel leeft!). Wat gebeurt er eigenlijk precies met fermentatie? Welke bacteriën zijn goed en welke niet? Wanneer is je fermentatie klaar? Welke groentes kun je fermenteren? Waarom is gefermenteerd eten zo gezond?

De workshop biedt antwoord op vragen van zowel beginnende als meer gevorderde fermenteerders. Vervolgens pak je rasp, mes en mandoline en ga je aan de slag met je eigen groentefermentatie. Ook krijg je een recept mee zodat je driect aan de slag kunt. Heb je nog niet alle nodige werkmaterialen in huis? Geen probleem: de belangrijkste zaken krijg je mee naar huis en de rest kun je vinden in ons winkeltje.

Na een paar weken proeven we de resultaten van de eerste bijeenkomst en het 'huiswerk'. Vervolgens gaan we verder met wat ingewikkeldere of meer ongebruikelijke groentefermentaties. Ook besteden we aandacht aan andere soorten fermentaties. Want voor wie de basis eenmaal onder de knie heeft, gaat er een wereld van mogelijkheden open.

Je gaat naar huis met een berg inspiratie, een aantal lekkere recepten en natuurlijk meerdere potten die gevuld zijn met lekkers in wording. Het enige dat je dan nog nodig hebt, is geduld.


WAT KRIJG JE?

  • Koffie, thee en limonade met wat lekkers erbij

  • Een hand-out met de belangrijkste basisregels en recepten

  • Een RotPot fermentatiekit t.w.v. €19,75

  • Diverse zelfgemaakte fermentaties om mee naar huis te nemen


DATA EN TIJDEN

Deel 1: donderdag 12 oktober, van 20.00 tot 21.30 uur
Deel 2: donderdag 2 november van 20.00 tot 22.00 uur

Deel 1: donderdag 23 november, van 20.00 tot 21.30 uur
Deel 2: donderdag 14 december van 20.00 tot 22.00 uur

Deel 1: donderdag 18 januari, van 20.00 tot 21.30 uur
Deel 2: donderdag 8 februari van 20.00 tot 22.00 uur


Delen met vrienden

Locatie

Flowers&Sours Coöperatie U.A.

148A Coolhaven

3024AL Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen