Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

De Ruimte

32B Sint Maartenstraat

6661 DA Elst

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Een prachtige film die zich een jaar na de Eerste Wereldoorlog afspeelt. Thema`s als vergeving en verzoening spelen een grote rol .

Over dit evenement

Moet je altijd de waarheid vertellen? Over die vraag gaat het in het schitterende zwart-wit - op enkele kleurenscènes na - gefilmde film. Het historische melodrama is een van de beste films in het veelzijdige oeuvre van regisseur François Ozon.

Een prachtige film die zich een jaar na de Eerste Wereldoorlog afspeelt. In een Duits dorpje rouwt Anna om haar in de loopgraven omgekomen verloofde. Anna zoekt steunt en troost bij zijn ouders. Ook zij lijden zwaar onder het verlies. Dan verschijnt plotseling in dit dorpje een Franse oorlogsveteraan die het graf van haar verloofde bezoekt. Hij ontmoet ‘toevallig’ Anna en er ontstaat een bijzondere romance. Het oorlogsverleden drukt echter een zware wissel op hun relatie. Het plot van de film is verrassend en indrukwekkend.

Een film waarin thema’s als vergeving en verzoening een grote rol spelen. De actrice Paula Beer die de rol van Anna vertolkt won de prijs voor beste jonge actrice op het filmfestival van Venetië.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

De Ruimte

32B Sint Maartenstraat

6661 DA Elst

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen