Gratis

Meerdere data

FILOSLOFFEN: Filosoferen in je huiskamer op je sloffen

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Online evenement

Beschrijving van het evenement
FILOSOFEREN VANUIT JE HUISKAMER OP JE SLOFFEN; FILOSLOFFEN

Over dit evenement

FILOSOFEREN VANUIT JE HUISKAMER OP JE SLOFFEN; FILOSLOFFEN

Filosloffen brengt je online samen met andere jongeren, door in gesprek te gaan over prikkelende filosofische thema’s die aansluiten bij de belevingswereld van deze tijd. Op deze manier zorgen we ervoor dat je leeftijdsgenoten nog steeds op een fijne manier kunt ontmoeten en dat je jezelf zo gehoord kunt voelen. Je hoeft er de deur er niet voor uit, dus houdt je sloffen vooral lekker aan, get confy en "filosloffeer" met ons mee!

De eerste 3-delige reeks Filosloffen zal plaatsvinden op 6, 13 en 20 april van 20:00 tot 21:00 uur. Het thema dat we in deze 1e reeks zullen bespreken is eenzaamheid in coronatijd. Vanuit dit thema zoomen we steeds breder uit, waarbij we op de eerste avond bespreken wat eenzaamheid persoonlijk met jou doet, op de 2e avond wat het doet met je vriendschappen, familie en andere sociale contacten en op de 3e avond wat eenzaamheid in zijn algemeenheid doet met de maatschappij. Tijdens de 3 avonden bespreek je verschillende filosofische stellingen, geïnspireerd door de filosofie van Friedrich Nietzsche en Marjan Slob.

Lijkt het je leuk om hier aan mee te doen en zou je graag weer eens nieuwe gezichten willen zien om mee te "filoslofferen"? Meldt je dan nu aan .

De doelgroep is jongeren van 16 tot ongeveer 27 jaar Het thema van de eerste reeks is: Eenzaamheid in corona tijd

Opgebouwd micro/meso/macro: Eenzaamheid in corona tijd wat doet dat met jou, met je vriendschap(pen), met de maatschappij

Duur: 3 x 1 uur.

Deelnemers: max. 10 (deelnemers melden zich aan en nemen 3x deel)

Wat is filosofie en wat kun je ermee? hoe filosofeer je precies? wat voor vragen stel je dan?

Oké, we gaan dus vandaag filosoferen. Maar wat is dat nu eigenlijk precies?

Filosoferen is in een zin: nadenken over vragen waar eigenlijk niet 1 goed antwoord op is.

Je kan de antwoorden in ieder geval niet zomaar vinden op Wikipedia. Misschien zijn er wel heel veel antwoorden te bedenken op een vraag, of misschien helemaal geen omdat je het antwoord gewoon niet zeker kan weten. Dus alles wat je kunt doen met Filosofische vragen is zelf goed en diep nadenken, totdat jij je eigen antwoorden hebt gevonden. Hiervoor moet je natuurlijk echt wel goed doordenken en je hersens echt laten kraken! En vaak helpt het hierbij om te praten en te luisteren naar mensen die misschien anders nadenkt over dingen zoals jij. Die misschien wel hele andere ideeën hebben over hoe de wereld in elkaar zit. En je mag ook juist altijd van gedachten wisselen of erachter komen dat je toch heel anders over iets nadenkt. Dat is namelijk precies wat filosoferen is, je denkt dan namelijk kritisch en flexibel na over je eigen gedachten en ideeën en je durft ze aan te passen als je iets nieuws hebt geleerd of ontdekt.

Delen met vrienden

Locatie

Online evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen