Gratis

Meerdere data

Filosoferen over werkgeluk

Venster Acties en details

Gratis
Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Online evenement

Beschrijving van het evenement
Wat is werkgeluk?

Over dit evenement

He hoi, aangenaam kennis te maken. Wat doe je zoal in het dagelijks leven?

Werk neemt een belangrijke plaats in binnen de samenleving. Dit is niet altijd zo geweest. Langzaam is er verandering gekomen in het uitoefenen van zwaar lichamelijk arbeid naar een vorm van dienstverlening. We spreken dan niet meer zozeer van arbeid, maar van werk. Dit heeft ook een verandering teweeg gebracht in hoe we naar werk kijken. De noodzaak van arbeid, - er moet brood op de plank komen - is in de loop der jaren veranderd naar de wens van individuen om economisch zelfstandig te kunnen zijn en zich persoonlijk te kunnen ontwikkelen. Werken is tevens van belang voor sociale integratie. In Nederland is het heel gebruikelijk om bij een eerste kennismaking te vragen wat iemand doet. Daarnaast vinden we het steeds belangrijker dat we gelukkig zijn in ons werk. Hier zijn boeken over vol geschreven. Trainingen en cursussen worden georganiseerd over het ervaren en vinden van werkgeluk en er is zelfs een ‘Week van het Werkgeluk’. Maar wat is werkgeluk eigenlijk waar zoveel over gesproken en geschreven wordt? Moet werk zinvol zijn om werkgeluk te kunnen ervaren? Kun je werkgeluk los zien van persoonlijk geluk? Maakt werken gelukkig?

In het kader van de Week van het Werkgeluk van 20 tot en met 26 september 2021 willen wij, Alfons Pot en Jacqueline Lycklama à Nijeholt, beiden filosofisch practici, dit onderwerp filosofisch onderzoeken. Filosofisch onderzoeken? Dat klinkt abstract. Niets is minder waar. Gewoon met beide voeten in de klei het denken zijn werk laten doen.

Hoe dan? Middels een open, oordeelloos denkgesprek, krijg je beter in beeld wat werkgeluk (voor jou) betekent en wellicht weet je daarna beter hoe je het zou kunnen bereiken

Door erbij stil te staan, maakt je iets concreter. Je verdiept het vanuit de abstractie van het begrip tot een alledaags onderdeel van je leven. 

Uitgangspunt is dan ook, heel simpel, de vraag - Wat is werkgeluk?

Als je de uitdaging van het denken, vertragen, overdenken, antwoorden en wederom bevragen aandurft, twijfel niet en meld je aan. Voor een ieder toegankelijk, ook qua prijs, want jij bepaalt zelf wat je het waard vindt.

Wij kijken er naar uit!

Alfons, Jacqueline

Delen met vrienden

Locatie

Online evenement

Organisator Alfons Pot en Jacqueline Lycklama a Nijeholt

Organisator van Filosoferen over werkgeluk

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen