€ 10 – € 20

Meerdere data

Filosofie rond het Vuur

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Stichting Earth Awareness

2 Ambonstraat

7395 MA Teuge

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Geen refunds

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Ben jij ook toe aan een gezonde dosis geestverruiming en streef je naar het uitdrukken van jouw kennis en wijsheid? Ben jij nieuwsgierig naar zienswijzen van anderen? Daag dan je denken uit en sluit je dan aan bij deze filosofische ontmoetingen op een zeer inspirerende locatie. Net zoals bij de oude Grieken gaan we filosoferen rondom een vuur in een Tempel, de NatuurTempel. Samen filosoferen scherpt onze geest en houdt ons bij de les, het weerspiegelt onze kijk op de wereld. Het gezamenlijk onderzoeken en bevragen van waarheden en wijsheden, reflecteren over opgedane kennis en ervaringen, leert ons nuances aanbrengen in herkenbare thema’s.

De NatuurTempel als mysterieschool

De oude tempels behoren tot de bakermat van de Westerse beschaving, het was het huis van de muze die als inspiratie bron diende voor de verdere creatieve ontwikkeling van de mensheid. Een tempel opgedragen aan de muze werd een mouseion genoemd, de muze van filosofie, kunst, en wetenschap hebben de basis gelegd voor de hedendaagse Westerse universiteiten en onderwijs instituten. De Tempels in de oudheid hadden een religieuze, politieke en sociale functie.

Een mysterieschool is een zetel van hoger onderwijs, hier worden de verschillende aspecten van de werkelijkheid belicht. De wijsheidsleer geeft inzicht dat verder gaat dan puur rationeel, wetenschappelijk waarnemen. Het geeft inzicht in wezenlijke levensvragen en draagt bij aan de ontwikkeling van het onberedeneerd weten van intuïtie. Dit is het verfijnen van de gevoeligheid van het subtiele menselijke waarnemings- en onderscheidingsvermogen.

De NatuurTempel is een uniek rond kunstwerk, gemaakt van dik hout en kronkelige takken, glas en leem. Deze bijzondere belevingsruimte neemt je mee naar de wereld van je verbeelding, het lijkt of tijd er niet bestaat. De locatie is volledig off the grid, bosrijk en vol creativiteit. Een bezoekje staat sowieso garant voor een onvergetelijke ervaring.

Thema’s

Iedere filosofische ontmoeting rond het vuur komt met een eigen topic. Soms nodigen we er ook een gastspreker uit.

7-6-2019: “Tijd is Kunst”

Kunst, als symbool van de manifestatie van het absolute en het bouwen aan je innerlijke Tempel, de verankering van je authentieke zelf. Spreker Mark Huser leidt het onderwerp in, waarna we gaan onderzoeken en bevragen.

12-7-2019: “De menselijke moraal”

Ethische vraagstukken zijn overal. Maar waar komt jouw moraal vandaan? Wat heb je eraan en wat doe je er (niet) mee? Een avond om met elkaar te reflecteren over gemaakte of nog te maken levenskeuzes.

16-8-2019: “De mens in symbiose met de natuur”

Hoe kan de mens (opnieuw) in symbiose leven met de natuur? Een zeer actuele vraag waar veel mensen zich mee bezig houden. Een zoektocht naar de diepere innerlijke motivatie van een collectief omwentelingsproces.

27-10-2019: “Op zoek naar zingeving”

Een klassiekertje onder de filosofische vragen, wat is de zin van het leven? Zingeving als behoefte en levenswaarde; een doel hebben in je leven. En wat gebeurt er als de zinloosheid en doelloosheid intreed?

Delen met vrienden

Locatie

Stichting Earth Awareness

2 Ambonstraat

7395 MA Teuge

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen