€ 8,50

Filosofiecafé Deventer; de mens is zijn omgeving

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

De Fermerie

9 Muggeplein

7411 NW Deventer

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
In hoeverre vormt de mens zijn eigen wereld, of wordt hij door de wereld gevormd? Filosofeer mee tijdens filosofiecafé Deventer.

Over dit evenement

‘De mens is wat hij eet’ of ‘de mens schept zijn eigen wereld’ zijn veel gehoorde gezegdes. “Word wie je bent”, zei Nietzsche, en alle onderwijsinstellingen herhalen tegenwoordig dit motto. Maar anderen zeggen weer ‘je wordt wie je denkt te zijn’. Wie of wat is de mens eigenlijk? In hoeverre vormt de mens zijn eigen wereld, of wordt hij door de wereld gevormd? Is de mens zijn omgeving? Als wij de natuur en het milieu om zeep helpen, worden we dan noodzakelijkerwijs steeds meer machine-achtig, robot-achtig om in dit milieu te kunnen overleven? En als we de natuur ruimte kunnen geven voor herstel, meer haar eigen gang laten gaan, wat doet dit dan met ons, mensen? Kunnen we tevreden zijn met een bescheidenere plek in de gehele schepping? Laat een bescheidenere plek ons juist opbloeien als mens? En hoe ziet dat er dan uit? Genoeg om over na te denken tijdens ons filosofiecafé. Doe je mee? Boek je ticket via eventbrite op de site filosoferenindeventer.nl. Scholieren, studenten en minima hebben extra korting en mogen zich aanmelden via het contactformulier.

Ivm corona maximaal 15 deelnemers. Vooraf aanmelden is verplicht.

In filosofiecafé borduren we voort op de voorafgaande Tegenlicht Meet Up. Deze keer was dit de VPRO-Tegenlichtdocumentaire ‘duurzaam, nu of nooit’. De klimaataanpak staat in veel landen op pauze, maar kunnen we ons die pauze wel veroorloven? De coronacrisis brengt alle klimaatverdragen in gevaar, maar kan ook juist mogelijkheden bieden. We moeten veranderen, we kúnnen blijkbaar ook veranderen, maar hoe gaan we dat duurzaam doen?

Eerste meet up gemist? Je kunt nog meedoen met de herhaling van de meet up op donderdagochtend 1 oktober in de bibliotheek Deventer (theaterzaal). Zie betreffend evenement op de kalender van filosoferenindeventer.nl. Filosofiecafé is voor iedereen die wil filosoferen en durft te denken, ongeacht leeftijd, sociale achtergrond of opleiding. Je bent van harte welkom.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

De Fermerie

9 Muggeplein

7411 NW Deventer

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen