€ 7,50

Filosofiecafé Deventer, over de waarde van natuur.

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

De Fermerie

9 Muggeplein

7411 NW Deventer

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

In het eerste filosofiecafé van het nieuwe seizoen filosoferen we over natuur. Water is de natuurlijke omgeving van vissen. Maar wat is eigenlijk de natuurlijke omgeving van de mens? Wat is natuur voor ons mensen? Welke waarde heeft zij voor ons, en is ze maakbaar en vervangbaar? Of zijn wij, mensen, per definitie onderdeel van de natuur en dienen we ons in ons eigen belang aan te passen aan haar, onze ‘moeder’ natuur? Als wij ons als mensen onafhankelijk denken van de natuur, welke consequenties heeft dit dan voor onze menselijke waarde?

In dit filosofiecafé borduren we voort op de voorafgaande Tegenlicht Meet Up. Deze keer was dit de VPRO-Tegenlichtdocumentaire ‘hoe duur is natuur’. In deze documentaire wordt de vraag gesteld hoe je de prijs bepaalt van ‘natuurlijk kapitaal’. Heeft natuur pur sang voldoende waarde voor ons om plek voor haar in te ruimen in onze economische benadering? Zal het ‘natuurboekhouden’ de belangrijkste waarde toekennen aan andere zaken dan natuur pur sang? Of graven we daarmee ons eigen graf als mens? Kortom, vele vragen en een boeiend onderwerp om samen te onderzoeken tijdens ons filosofiecafé.

We starten filosofiecafé met een vrije verkenning wat natuur voor ons betekent. Na de pauze volgt een minilezing over dit onderwerp, waarna we ons denken over natuur wat verder verdiepen. Filosofiecafé is voor iedereen die wil filosoferen en durft te denken, ongeacht leeftijd, sociale achtergrond of opleiding. De avond start om 20.00 uur in de Fermerie aan het muggeplein 9 te Deventer. De avond wordt georganiseerd door de Spiegel, filosofische praktijk Deventer en staat onder leiding van filosoof Trees Schopman. (www.filosofischepraktijkdeventer.nl).

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

De Fermerie

9 Muggeplein

7411 NW Deventer

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen