€ 7,75

Filosofiecafé Deventer, over 'protectionisme '

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

De Fermerie

9 Muggeplein

7411 NW Deventer

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Restituties tot 1 dag voor evenement

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Het hemd is nader dan de rok! Dus zorg je eerst voor jezelf en eigen volk … toch? Ook allerlei veiligheidsinstructies bewijzen dat je eerst jezelf moet beveiligen en dan pas voor anderen kunt zorgen. Niet gek gedacht dus. Of ligt het toch anders? Trekt de armste en de zwakste door deze gedachte altijd aan het kortste eind? Of pamperen we te veel als we voortdurend voor de zwakkere ander zorgen? In een mondiale wereld lijkt alles dichterbij te komen en vervagen de grenzen tussen wij en zij. Schept dat verplichtingen? Moeten we een stap terug doen om de ander voor te laten gaan? En waarom dan? Welke moraal verplicht ons hiertoe? Genoeg om over na te denken tijdens ons filosofiecafé. Doe je mee? Boek je ticket met vroegboekkorting via eventbrite op de site filosoferenindeventer.nl. Scholieren, studenten en minima hebben extra korting. Zie de kalender van filosoferenindeventer.nl.

In filosofiecafé borduren we voort op de voorafgaande Tegenlicht Meet Up. Deze keer was dit de VPRO-Tegenlichtdocumentaire ‘eigen handel eerst’. Elke dag lees je wel ergens dat de Amerikaanse president Trump een volslagen idioot is en Brexit een ontspoorde shit show. Maar wat levert die economische strategie eigenlijk op? De wereldeconomie wordt al vijfentwintig jaar bepaald door organisaties en machtsblokken die het multilaterale handelsregime boven de belangen van de nationale staten stellen. Nu, na jaren bouwen aan een mondiale vrije handelseconomie, staan de meeste landen voor een duivels dilemma: beschermen we onze bevolking voor de keiharde concurrentiestrijd die de vrije markt met zich meebrengt, of zetten we alles op alles om die strijd te winnen? Hoe biedt meer nationale handelspolitiek dan nieuwe kansen?

Eerste meet up gemist? Je kunt nog meedoen met de herhaling van de meet up op donderdagochtend 6 februari in de bibliotheek Deventer. Zie betreffend evenement op de kalender van filosoferenindeventer.nl. Filosofiecafé is voor iedereen die wil filosoferen en durft te denken, ongeacht leeftijd, sociale achtergrond of opleiding. Je bent van harte welkom.

Locatie: Fermerie, muggeplein 9, Deventer
Tijd: 20.00 tot 22.00 uur
Meer informatie op www.filosoferenindeventer.nl

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

De Fermerie

9 Muggeplein

7411 NW Deventer

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Restituties tot 1 dag voor evenement

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen