€ 6,71

Filosofische proeverij Deventer, avondlezing 'over vertrouwen gesproken'.

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

De Spiegel - filosofische praktijk Deventer

2 Koningin Wilhelminalaan

7415 KS Deventer

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Restituties tot 1 dag voor evenement

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Vind je dit onderwerp interessant om samen over na te denken? Deel dan dit evenement met je vrienden!

Als we het hebben over 'vertrouwen' of 'vertrouwensverlies' waar hebben we het dan over? Wat gebeurt er als we ons vertrouwen kwijt zijn in elkaar of in het systeem waarin we leven? Is vertrouwen voor ons van levensbelang of kunnen we ook zonder? Er zijn veel misverstanden over het begrip vertrouwen. Gaat het om personen, organisaties, instituties of systemen, of een combinatie daarvan? Gaat het om vertrouwen in competentie of in intentie, of beide? Gaat het om vertrouwen ‘op’, of om vertrouwen ‘in’? In deze lezing neem ik u mee langs diverse standpunten van denkers over vertrouwen.

In de maandelijkse proeverij borduren we voort op de voorafgaande Tegenlicht uitzending. Op 25 januari was dit 'een kwestie van vertrouwen', een documentaire waarin de vraag werd gesteld of vertrouwensverlies inherent is aan ons huidige bestaan in de ‘infosphere’. Onder andere via internet en social media worden we geconfronteerd met fake news en gehackte verkiezingen. De leugens van wereldleiders hebben het vertrouwen in politici, media en bedrijven tot een dieptepunt gebracht. Is dat nog te herstellen?Als wij toestaan dat we een verzameling data worden, dan zijn we daarmee uiteraard manipuleerbaar. En als direct gerichte reclame op social media op het onderbewustzijn kan inspelen, dan kan dat met politieke beïnvloeding tijdens verkiezingen ook. Facebook en Twitter maken het anderzijds mogelijk dat iedereen meepraat over politiek. En dat is toch juist waar democratie om draait?

Kom proeven aan de filosofie tijdens filosofische proeverij Deventer. Start met een Tegenlicht Meetup op de donderdag. Doe mee aan het socratisch ontbijt of aan het diner pensant op zondag. Bezoek de lezing op dinsdag of het filosofiecafé op donderdag. Alles is licht en luchtig, maar wel met inhoud. Bij deze lezing is er ruimte voor maximaal 25 deelnemers. De toegangsprijs is €8,00. Vroegboekkorting via eventbrite is mogelijk voor de eerste 6 deelnemers. Bij minder dan 6 deelnemers wordt de activiteit geannuleerd en de geboekte tickets gerestitueerd. Meetpunt is eventbrite 29 janauri 12.00 uur.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

De Spiegel - filosofische praktijk Deventer

2 Koningin Wilhelminalaan

7415 KS Deventer

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Restituties tot 1 dag voor evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen