Filosofische workshop Duurzaamheid
€ 12,50
Filosofische workshop Duurzaamheid

Filosofische workshop Duurzaamheid

Evenementgegevens

Deel dit evenement
Datum en tijd
Locatie
Locatie

De Bibliotheek Eindhoven

Emmasingel 22

5611 AZ Eindhoven

Netherlands

Bekijk kaart

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Duurzaamheid wordt vaak in een adem genoemd als antwoord op ecologische problemen zoals klimaatverandering of overbevissing. Maar duurzaamheid is ook een problematisch antwoord. Want zo leven dat na onze dood de aarde met haar biodiversiteit kan voortbestaan, is iets waar wij zelf niets meer aan zullen hebben. En het blijkt in de praktijk dan ook niet echt te lukken om op een duurzame leefwijze over te gaan. Dit roept filosofische vragen op. Hoe verhouden wij ons eigenlijk tot de natuur? En tot toekomstige generaties? Hoe kunnen wij deze verhouding filosofisch doordenken? Hoe kan een filosofie van duurzaamheid eruit zien? 

Indeling workshop

In deze filosofische workshop gaan wij zelf filosoferen over duurzaamheid en over de vraag wat dit begrip in ons leven betekent. Een open gesprek met elkaar, zelf nadenken, kritische vragen stellen en opnieuw nadenken, wordt afgewisseld met een interactief filosofisch college waarbij wij samen filosofische teksten lezen. Deze werkvorm zorgt ervoor dat wij snel de diepte in kunnen gaan. De workshop duurt drie uur inclusief een pauze.

Voor wie?

De workshop is bedoeld voor iedereen die samen met anderen stil wil staan bij filosofische vragen over duurzaamheid. De workshop biedt een oefening in een filosofische manier van denken en in het stellen van filosofische vragen. Filosofische voorkennis is niet vereist.

Door wie?

De workshop wordt begeleid door Ingeborg van den Bold. Zij is filosoof en verzekeringsarts en oprichter van Bold filosofische praktijk.

 

Vanwege het interactieve karakter van de worskhop is er slechts ruimte voor 8 deelnemers. Dus wees er snel bij! 

Delen met vrienden
Datum en tijd
Locatie

De Bibliotheek Eindhoven

Emmasingel 22

5611 AZ Eindhoven

Netherlands

Bekijk kaart

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen