€ 17,50 – € 22

Filosofische workshop Duurzaamheid

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

de Bibliotheek Eindhoven

Emmasingel 22

5611 AZ Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Restituties tot 1 dag voor evenement

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Duurzaamheid wordt vaak in een adem genoemd als antwoord op ecologische problemen zoals klimaatverandering of overbevissing. Maar duurzaamheid is ook een problematisch antwoord. Want zo leven dat na onze dood de aarde met haar biodiversiteit kan voortbestaan, is iets waar wij zelf niets meer aan zullen hebben. En het blijkt in de praktijk dan ook niet echt te lukken om op een duurzame leefwijze over te gaan. Dit roept filosofische vragen op. Hoe verhouden wij ons eigenlijk tot de natuur? En tot toekomstige generaties? Wij zullen zien wat filosofen zeggen over de verhouding tussen mens en natuur. Via Kant en Heidegger komen wij uit bij filosofen van de 21e eeuw en bij wat zij in het tijdperk van het Antropoceen, ‘het tijdperk van de mens’, aan ons te vertellen hebben.

Indeling workshop
In deze filosofische workshop gaan wij zelf filosoferen over duurzaamheid en over de vraag wat dit begrip in ons leven betekent. Een open gesprek met elkaar, zelf nadenken, kritische vragen stellen en opnieuw nadenken, wordt afgewisseld met een interactief filosofisch college waarbij wij samen filosofische teksten lezen. Deze werkvorm zorgt ervoor dat wij snel de diepte in kunnen gaan. De workshop duurt drie uur inclusief een pauze.

Voor wie?
De workshop is bedoeld voor iedereen die samen met anderen stil wil staan bij filosofische vragen over duurzaamheid. De workshop biedt een oefening in een filosofische manier van denken en in het stellen van filosofische vragen. Filosofische voorkennis is niet vereist.

Door wie?
De workshop wordt begeleid door Ingeborg van den Bold. Zij is filosoof en arts en oprichter van Bold filosofische praktijk.

Deze workshop werd ontwikkeld in samenwerking metTegenlicht Meet Up 040.

Vanwege het interactieve karakter van de workshop is er slechts ruimte voor 9 deelnemers. Dus wees er snel bij!

De prijs is inclusief 1 consumptie. Neem het ticket geprint mee om gebruik te kunnen maken van de consumptie.
Ben je lid van de Bibliotheek Eindhoven? Dan betaal je een gereduceerd tarief ( maak je keuze onder de knop 'tickets'). Ter controle kan naar je bibliotheekpas gevraagd worden.

Ben je nog geen lid van de bibliotheek? Je hebt al voor €18,- per jaar een abonnement. Daarmee heb je direct voordeel én steun je de bibliotheek. Lid worden kan eenvoudig online.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

de Bibliotheek Eindhoven

Emmasingel 22

5611 AZ Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Restituties tot 1 dag voor evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen