€ 5 – € 6,50

Filosofische workshop: Geluk

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

De Bibliotheek

22 Emmasingel

5611 AZ Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Hoe harder je achter geluk aanholt, hoe verder het weg lijkt. Maar wat is geluk eigenlijk? Is het een positieve balans van plezier en pijn? Is het tevredenheid met je leven als geheel? Kun je geluk zoeken of alleen ongezocht vinden? Of is geluk er altijd al? Al eeuwen verdiepen filosofen zich in deze vragen. Volgens Aristoteles is geluk het hoogste doel van een mens en is het een activiteit: filosoferen. Zo kun je filosoferen over geluk dus als dubbel geluk zien!

Indeling workshop
In deze filosofische workshop gaan wij zelf filosoferen over de vraag wat geluk is en wat dit voor ons betekent. Een open gesprek met elkaar, zelf nadenken, kritische vragen stellen en opnieuw nadenken, wordt afgewisseld met een interactief filosofisch college waarbij wij samen filosofische teksten lezen. Deze werkvorm zorgt ervoor dat wij snel de diepte in kunnen gaan. De workshop duurt drie uur inclusief een korte pauze.

Voor wie?
De workshop is bedoeld voor iedereen die samen met anderen stil wil staan bij de vraag wat geluk eigenlijk is. De workshop biedt een oefening in een filosofische manier van denken en in het stellen van filosofische vragen. Filosofische voorkennis is niet vereist.

Door wie?
De workshop wordt begeleid door Ingeborg van den Bold. Zij is huisfilosoof bij Tegenlicht Meetup 040 en oprichter van Bold filosofische praktijk. Deze Filosofische workshop Geluk is onderdeel van de Geluksroute 040.

Vanwege het interactieve karakter van de worskhop is er slechts ruimte voor 9 deelnemers. Dus wees er snel bij! Aanmelden vooraf is nodig.


Neem het ticket geprint mee om gebruik te kunnen maken van de consumptie.
Ben je lid van de Bibliotheek Eindhoven? Dan betaal je een gereduceerd tarief ( maak je keuze onder de knop 'tickets'). Ter controle kan naar je bibliotheekpas gevraagd worden.

Ben je nog geen lid van de bibliotheek? Je hebt al voor €18,- per jaar een abonnement. Daarmee heb je direct voordeel én steun je de bibliotheek. Lid worden kan eenvoudig online.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

De Bibliotheek

22 Emmasingel

5611 AZ Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen