€ 17,50 – € 22

Filosofische workshop Identiteit

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

de Bibliotheek Eindhoven

Emmasingel 22

5611 AZ Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Restituties tot 1 dag voor evenement

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Sommige mensen zijn op zoek naar hun identiteit, anderen voelen zich in hun identiteit bedreigd. Maar is er eigenlijk wel zoiets als ‘identiteit’? En wat moeten wij daar dan onder verstaan? Is er iets dat hetzelfde blijft in een mens onder alle veranderingen, of is er een zelf dat juist steeds verandert? Of zien wij door de vraag naar identiteit over het hoofd dat wij altijd al mens zijn doordat er andere mensen zijn, dat mensen elkaar al voortdurend vormen?

Indeling workshop
In deze filosofische workshop gaan wij zelf filosoferen over identiteit en wat dit begrip voor ons betekent. Een open gesprek met elkaar, zelf nadenken, kritische vragen stellen en opnieuw nadenken, wordt afgewisseld met een interactief filosofisch college waarbij wij samen filosofische teksten lezen. Deze werkvorm zorgt ervoor dat wij snel de diepte in kunnen gaan. De workshop duurt drie uur inclusief een pauze.

Voor wie?
De workshop is bedoeld voor iedereen die samen met anderen stil wil staan bij filosofische vragen over identiteit. De workshop biedt een oefening in een filosofische manier van denken en in het stellen van filosofische vragen. Filosofische voorkennis is niet vereist.

Door wie?
De workshop wordt begeleid door Ingeborg van den Bold. Zij is filosoof en arts en oprichter van Bold filosofische praktijk.

De filosofische workshop komt tot stand in samenwerking tussen de Bibliotheek Eindhoven en Tegenlicht Meet Up 040. De workshop is geïnspireerd door de Tegenlicht Meet up 040 ‘Wij-samenleving’ van april dit jaar.

Vanwege het interactieve karakter van de workshop is er plaats voor 9 deelnemers.

De prijs is inclusief 1 consumptie. Neem het ticket geprint mee om gebruik te kunnen maken van de consumptie.
Ben je lid van de Bibliotheek Eindhoven? Dan betaal je een gereduceerd tarief ( maak je keuze onder de knop 'tickets'). Ter controle kan naar je bibliotheekpas gevraagd worden.

Ben je nog geen lid van de bibliotheek? Je hebt al voor €18,- per jaar een abonnement. Daarmee heb je direct voordeel én steun je de bibliotheek. Lid worden kan eenvoudig online.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

de Bibliotheek Eindhoven

Emmasingel 22

5611 AZ Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Restituties tot 1 dag voor evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen