€ 17,50 – € 22

Filosofische workshop Schijn en werkelijkheid

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

De Bibliotheek Eindhoven

Emmasingel 22

5611 AZ Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

In deze tijden van virtual reality en social media lopen schijn en werkelijkheid steeds meer door elkaar. Maar wat is dan werkelijk en wat is schijn? Is dit wel een zinvolle tegenstelling? Hoe kunnen we die tegenstelling filosofisch doordenken? De tegenstelling tussen schijn en werkelijkheid is een eeuwenoud filosofisch thema. In deze workshop zullen we hier met een nieuwe blik naar gaan kijken.

Indeling workshop
In deze filosofische workshop gaan wij zelf filosoferen over schijn en werkelijkheid en kijken wat deze tegenstelling voor ons betekent. Een open gesprek met elkaar, zelf nadenken, kritische vragen stellen en opnieuw nadenken, wordt afgewisseld met een interactief filosofisch college waarbij wij samen filosofische teksten lezen. Deze werkvorm zorgt ervoor dat wij snel de diepte in kunnen gaan. De workshop duurt drie uur inclusief een pauze.

Voor wie?
De workshop is bedoeld voor iedereen die samen met anderen stil wil staan bij filosofische vragen over schijn en werkelijkheid. De workshop biedt een oefening in een filosofische manier van denken en in het stellen van filosofische vragen. Filosofische voorkennis is niet vereist.

Door wie?
De workshop wordt begeleid door Ingeborg van den Bold. Zij is filosoof en arts en oprichter van Bold filosofische praktijk.

De filosofische workshop komt tot stand in samenwerking tussen de Bibliotheek Eindhoven en Tegenlicht Meet Up 040. De workshop is geïnspireerd door de Tegenlicht Meet up 040 over virtual reality ‘All in the game’ van september dit jaar.

Vanwege het interactieve karakter van de workshop is er plaats voor 9 deelnemers.

De prijs is inclusief 1 consumptie. Neem het ticket geprint mee om gebruik te kunnen maken van de consumptie.
Ben je lid van de Bibliotheek Eindhoven? Dan betaal je een gereduceerd tarief ( maak je keuze onder de knop 'tickets'). Ter controle kan naar je bibliotheekpas gevraagd worden.

Ben je nog geen lid van de bibliotheek? Je hebt al voor €18,- per jaar een abonnement. Daarmee heb je direct voordeel én steun je de bibliotheek. Lid worden kan eenvoudig online.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

De Bibliotheek Eindhoven

Emmasingel 22

5611 AZ Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen