€ 17,50 – € 22

Filosofische workshop Ziel en Bezieling

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

de Bibliotheek Eindhoven

Emmasingel 22

5611 AZ Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Restituties tot 1 dag voor evenement

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Na de zomervakantie is het misschien een goed moment om stil te staan bij ‘ziel en bezieling’. Alles gaat weer beginnen. Met nieuwe energie? De antieke filosoof Aristoteles zag de ziel als energetisch levensprincipe. De ziel als adem, als geest, als wind, het zijn beelden die nu nog voorkomen. Ook zeggen filosofen wel: dat we een woord ‘ziel’ in de taal hebben, wil nog niet zeggen dat er ook zoiets als ziel bestaat. Wat heeft het begrip ‘ziel’ ons in onze tijd nog te zeggen en wat betekent het om bezield te leven?

Indeling workshop
In deze filosofische workshop gaan wij zelf filosoferen over ziel en bezieling en over de vraag wat deze begrippen voor ons betekenen. Een open gesprek met elkaar, zelf nadenken, kritische vragen stellen en opnieuw nadenken, wordt afgewisseld met een interactief filosofisch college waarbij wij samen filosofische teksten lezen. Deze werkvorm zorgt ervoor dat wij snel de diepte in kunnen gaan. De workshop duurt drie uur inclusief een pauze.

Voor wie?
De workshop is bedoeld voor iedereen die samen met anderen stil wil staan bij filosofische vragen over ziel en bezieling. De workshop biedt een oefening in een filosofische manier van denken en in het stellen van filosofische vragen. Filosofische voorkennis is niet vereist.

Door wie?
De workshop wordt begeleid door Ingeborg van den Bold. Zij is filosoof en arts en oprichter van Bold filosofische praktijk.

Vanwege het interactieve karakter van de worskhop is er slechts ruimte voor 9 deelnemers. Dus wees er snel bij!

De prijs is inclusief 1 consumptie. Neem het ticket geprint mee om gebruik te kunnen maken van de consumptie.
Ben je lid van de Bibliotheek Eindhoven? Dan betaal je een gereduceerd tarief ( maak je keuze onder de knop 'tickets'). Ter controle kan naar je bibliotheekpas gevraagd worden.

Ben je nog geen lid van de bibliotheek? Je hebt al voor €18,- per jaar een abonnement. Daarmee heb je direct voordeel én steun je de bibliotheek. Lid worden kan eenvoudig online.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

de Bibliotheek Eindhoven

Emmasingel 22

5611 AZ Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Restituties tot 1 dag voor evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen