Gratis

Flantúa Kenniscafé: Familierecht voor Ondernemers

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Green Village

7 Blokhoeve

3438 LC Nieuwegein

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Op deze avond gaan we het hebben over familierecht voor ondernemers. Dit kan gaan om thema's zoals trouwen en samenwonen maar, ook zaken zoals het opstellen van een testament of een scheiding. Of het nu wel of niet leuk is, je moet het in ieder geval goed regelen als ondernemer. Kom naar dit Flantúa Kenniscafé en laat je uitgebreid informeren.


Tijdlijn Programma

19.00 uur Inloop
19.30 uur Presentatie Martine Gruiters
20.15 uur Pauze
21.15 uur Presentatie Geertje Dantuma
22.00 uur Borrel


Presentaties

Samenwonen, Trouwen en Scheiden
Spreker: Martine Gruiters

Bent u getrouwd of woont u samen? Wat gebeurt er dan met uw onderneming wanneer u uit elkaar gaat? Moet u partneralimentatie betalen en zo ja, hoe lang?
Veel ondernemers zijn in de veronderstelling dat zij alles goed hebben geregeld, omdat zij huwelijkse voorwaarden of een samenlevingsovereenkomst hebben. Scheidingsadvocaat mr. Martine Gruiters maakt in de praktijk echter vaak mee dat de uitkomst van de scheiding heel anders is dan de mensen op voorhand dachten. De inhoud van de huwelijkse voorwaarden is bepalend voor wat er met de onderneming gebeurt. Het is goed om vooraf te weten wat u te wachten staat, mocht het onverhoopt mis gaan. Daarbij heeft u tijdens de relatie nog de kans om de afspraken aan te passen.
Verder zal vanaf 1 januari 2020 de Wet wijziging partneralimentatie in werking treden. Deze wet heeft impact op de duur van de onderhoudsverplichting. Wat betekent dat voor uw situatie?
Mr. Martine Gruiters legt aan de hand van voorbeelden uit welke afspraken u tijdens de relatie met elkaar kunt maken, voor het geval u uit elkaar zou gaan. Zij geeft daarbij praktische tips ter voorkoming van onwenselijke situaties bij echtscheiding.

Martine Gruiters


Testament
Spreker: Geertje Dantuma

Wie beslist als u dat zelf niet meer kunt?

Geertje Dantuma

Geertje Dantuma


Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Green Village

7 Blokhoeve

3438 LC Nieuwegein

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen