Flantúa Kenniscafé: Familierecht voor Ondernemers

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Green Village

7 Blokhoeve

3438 LC Nieuwegein

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Op deze avond gaan we het hebben over familierecht voor ondernemers. Dit kan gaan om thema's zoals trouwen en samenwonen maar, ook zaken zoals het opstellen van een testament of een scheiding. Of het nu wel of niet leuk is, je moet het in ieder geval goed regelen als ondernemer. Kom naar dit Flantúa Kenniscafé en laat je uitgebreid informeren.


Tijdlijn Programma

19.00 uur Inloop
19.30 uur Presentatie Samenwonen, Trouwen en Scheiden - Martine Gruiters
20.15 uur Pauze
20.30 uur Presentatie Wie beslist als u dat zelf niet meer kunt? - Geertje Dantuma
21.15 uur Borrel


Presentaties

Samenwonen, Trouwen en Scheiden
Spreker: Martine Gruiters

Bent u getrouwd of woont u samen? Wat gebeurt er dan met uw onderneming wanneer u uit elkaar gaat? Moet u partneralimentatie betalen en zo ja, hoe lang?
Veel ondernemers zijn in de veronderstelling dat zij alles goed hebben geregeld, omdat zij huwelijkse voorwaarden of een samenlevingsovereenkomst hebben. Scheidingsadvocaat mr. Martine Gruiters maakt in de praktijk echter vaak mee dat de uitkomst van de scheiding heel anders is dan de mensen op voorhand dachten. De inhoud van de huwelijkse voorwaarden is bepalend voor wat er met de onderneming gebeurt. Het is goed om vooraf te weten wat u te wachten staat, mocht het onverhoopt mis gaan. Daarbij heeft u tijdens de relatie nog de kans om de afspraken aan te passen.
Verder zal vanaf 1 januari 2020 de Wet wijziging partneralimentatie in werking treden. Deze wet heeft impact op de duur van de onderhoudsverplichting. Wat betekent dat voor uw situatie?
Mr. Martine Gruiters legt aan de hand van voorbeelden uit welke afspraken u tijdens de relatie met elkaar kunt maken, voor het geval u uit elkaar zou gaan. Zij geeft daarbij praktische tips ter voorkoming van onwenselijke situaties bij echtscheiding.

Martine Gruiters


Volmacht en Testament
Spreker: Geertje Dantuma

Wie beslist als u dat zelf niet meer kunt?

Als ondernemer is het belangrijk dat u zaken goed geregeld hebt. Niet alleen voor uzelf maar ook voor uw familie en bijvoorbeeld personeel. Als u zelf niet meer kunt handelen door ziekte, wie is dan bevoegd betalingen te doen of de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering bij te wonen? Wie kan uw belangen behartigen?

Bij overlijden is het ook van belang dat de onderneming niet plots wordt gestaakt. Wie is dan bevoegd om de onderneming te vertegenwoordigen en wat moet er met de onderneming gebeuren? Voortzetten of verkopen misschien?

Kortgezegd: als ondernemer staat u er waarschijnlijk niet altijd bij stil maar de belangen zijn te groot om niets geregeld te hebben.

Notaris Geertje Dantuma kan u vertellen wat de mogelijkheden zijn voor het opstellen van een testament en het opstellen van een volmacht/levenstestament.

Geertje Dantuma

Geertje Dantuma


Datum en tijd

Locatie

Green Village

7 Blokhoeve

3438 LC Nieuwegein

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen