Gratis

Flevo Campus Live

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Stadhuis Almere

Stadhuisplein 1

1315 HR Almere

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Flevo Campus Live

De missie van de Flevo Campus is in de praktijk te laten zien hoe stedelijke voedselvoorziening in combinatie met o.a. kringlooplandbouw leidt tot een beter leefklimaat in steden en gezonde burgers. Op 6 december laat Flevo Campus toonaangevende voedseldenkers aan het woord die werken aan essays over de toekomst van het voedselsysteem. Vervolgens daagt Flevo Campus 100 ‘stadse’ studenten en 100 ‘plattelandse’ jonge boeren uit om in een interactieve ochtendsessie onder begeleiding van experts te komen tot nieuwe ideeën, nieuwe concepten en nieuwe voedselketens die stad en platteland met elkaar verbinden.

Naast het spreken over voedsel, moet voedsel natuurlijk ook geproefd worden. De lunch staat in het teken van de smaak van Flevoland. Documentairemaker Ahmet Polat heeft een gelijknamige film gemaakt over dit onderwerp, die op deze dag dan in première gaat. Ook zullen tijdens de lunch nog een aantal experts in gesprek gaan over dit onderwerp met de zaal.

De ideeën en concepten worden verder uitgewerkt in de Flevo Campus Denktank die begin 2019 van start gaat. De titel van de Denktank is “hoe stedelingen boeren helpen te veranderen”.

Met onder andere Adriaan Geuze (Wageningen UR), Ron Methorst (Aeres Hogeschool Dronten), Ahmet Polat (documentairemaker) en Hidde Boersma (wetenschapsjournalist voor o.a. de Groene Amsterdammer en de Volkskrant). Meer informatie over het programma volgt binnenkort.

Datum: 6 december 2018
Tijd: 9.00 – 15.00 uur
Locatie: Stadhuis Almere
Toegang: gratis

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Stadhuis Almere

Stadhuisplein 1

1315 HR Almere

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen