Gratis

'Flirten met paradoxen' door Henk Roelofs

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Parktheater Eindhoven

Theaterpad 1

5615 EN Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Henk Roelofs is directeur innovatie en bedrijfsvoering bij het waterschap De Dommel. Henk presenteert zijn nieuwe boek “Flirten met paradoxen”. Het is een praktijkboek over 10 jaar ervaring in het waterschap met de managementfilosofie ‘Sturing en Ruimte’ die helpt om het leiderschap te versterken door te flirten met paradoxen.

Het NCSI (Nederlands Centrum voor Sociale Innovatie) bekroonde ‘Sturing en Ruimte’ als het beste sociaal innovatieve idee van 2009. ‘Sturing en Ruimte’ is een inspirerende benadering van ogenschijnlijke tegenstellingen, die dat bij nader inzien niet blijken te zijn. Het concept is gebaseerd op de paradox dat méér sturing kan samengaan met het bieden van méér ruimte. Dit in plaats van het vertrouwde paradigma dat méér sturing leidt tot minder ruimte, en omgekeerd.

Het is een boek met én een hoog praktijkgehalte én een optimistische blik op de toekomst. Veel herkenbare managementvraagstukken komen aan bod, zoals functieroulatie, dienend leiderschap, de waarde van calamiteiten, het nieuwe werken en lummeltijd.

In de workshop zal aan de hand van theorie en praktijk het eigen denkkader op de proef gesteld worden om anders te gaan denken en handelen.

Meer informatie? Neem contact op via s2m@parktheater.nl.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Parktheater Eindhoven

Theaterpad 1

5615 EN Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen