€ 103,46 – € 155,21

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Beurs van Berlage

243 Damrak

1012ZJ Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Geen refunds

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Flows of Food is het eerste internationale congres met het thema Food Council in Nederland. Naast de unieke kans om nieuwe inzichten en ideeën op te doen, direct van een van de meest originele denkers op dit gebied, Wayne Roberts, is Flows of Food vooral ook het kick off event van de Food Council MRA (Metropool regio Amsterdam). De meerwaarde van de Food Council komt tot uitdrukking in de regionale grensoverschrijdende werkwijze met het voedselsysteem als centraal uitgangspunt.

Flows of Food brengt de voorlopers, doordenkers, change agents, dwarsliggers, dromers uit alle sectoren en ketens van het regionaal voedselsysteem bij elkaar. Ondernemers, overheden, onderwijs- en onderzoeksinstellingen, opiniemakers, studenten en activisten verbonden door een gemeenschappelijk passie en belang, het beter benutten van de enorme kansen en mogelijkheden die het voedselsysteem op Metropolitane schaal biedt.

Centraal in dit event staat Wayne Roberts. De Canadese denker die als een van de eersten de essentie en potentie van het voedselbeleid heeft benoemd, beschreven en uitgevoerd. Als voormalig directeur van de Food Policy Council van Toronto brengt hij 20 jaar ervaring mee. "Food is the lever" vormt zijn lijfspreuk. Voedsel is geen probleem maar een geweldige kans. Een zienswijze welke in lijn is met de uitspraak van Archimedes over het hefboom effect: “Geef mij een steunpunt en ik til de aarde op.” Voedsel vormt zo’n steunpunt. Een aanknopingspunt dat vragen, ideeen, kansen en mogelijkheden op uiteenlopende onderwerpen zoals overgewicht, verkeerde voeding, uitputting van de bodem, waterretentie, vereenzaming, verkeerscongestie, werkeloosheid, economische transitie, circulaire economie, groenvoorziening, klimaatverandering en vervuiling, bij elkaar laat vloeien.

Flows of Food is vooral een feest van onverwachtse ontmoetingen met bekende en onbekende participanten uit de regionale voedselwereld van de Metropool Regio Amsterdam. Tijdens het event wordt de oprichting van de Food Council MRA een feit, met het opstellen van een voedselraad. De raad weerspiegelt een organisch netwerk van deelnemers uit het bedrijfsleven, overheden, burgerinitiatieven en onderwijsinstellingen. Wat hen bindt is de realisatie dat voedsel een centraal medium vormt in de transitie naar een duurzame, gezonde, welvarende en rechtvaardige samenleving.

Flows of Food is geen eendagsvlinder. Het is een jaarlijkse ontmoetingsdag dat de regionale community bij elkaar brengt en successen, vragen en wensen zichtbaar maakt.

Rond een zevental kernthema's worden communities of practice gevormd met trekkers. Zij geven vorm en inhoud aan de toekomst van het regionale voedselsysteem.

De thema’s zijn:

  • Logistiek en voedselstromen
  • Gezonde voeding
  • Circulaire economie
  • Voedsellandschappen
  • Voedsel en onderwijs
  • Toerisme & leisure
  • Citizen Science & Data

7 redenen waarom je dit absoluut niet wilt missen.

Interactie
Maak kennis met leidende wetenschappers, creatieve ondernemers, kritische community leaders en gedreven bestuurders op het gebied van voedsel in de regio. Laat je inspireren door verrassende gesprekken en onverwachtse ontmoetingen.

Netwerk
De Food Council MRA brengt de diversiteit in wereld van Food bij elkaar: bedrijfsleven, wetenschap, politiek en civil society.

Podium
De Food Council vormt een nieuw onafhankelijk podium met een regionale focus

Sprekers
Ontmoet de visionair van de Food Council: Wayne Roberts

Up-to-date
Maak kennis met de laatste ontwikkelingen in de regio op het gebied van voedselvraagstukken.

Community
Maak deel uit van de Food Council MRA.

Timing
De Food Council sluit aan bij de ambitie van overheid, bedrijfsleven en gebruikers in de regio. Duidelijk is: het voedselsysteem kan korter, beter en transparanter. Tijd om regionale kennis en tradities, creativiteit en passie dichter bij elkaar te brengen. Metropolen als New York, Toronto, Milaan laten zien dat het kan.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Beurs van Berlage

243 Damrak

1012ZJ Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen