€ 12,50 – € 50

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Bijzondere Collecties UvA

129 Oude Turfmarkt

1012 GC Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Tijdens ons Foodie Festival op zaterdagmiddag 18 november staat het kookboek in al zijn facetten centraal. Bij de Bijzondere Collecties, Oude Turfmarkt 129 in Amsterdam zijn er lezingen, interviews, een Masterclass, signeersessies, een kleine tentoonstelling met hoogtepunten uit onze collectie, een boekenmarkt, een quiz en een workshop. De entree voor de dag is 12,50. Voor de Workshop en de Masterclass gelden toeslagen (zie hieronder). Het aantal plaatsen is beperkt. Het is verstandig om vooraf kaartjes te kopen. Op = op.

Historica Annelies van Wittenberghe geeft tussen 14.15 en 15.15 uur een Workshop Historisch Koken gebruikmakend van de ingrediënten uit een ‘moderne’ maaltijd box van de Krat. Op het menu staan onder meer Stoofschotel met kip, pruimen en rapen (Spanje, 13de eeuw), Champignons powderfort (Italië, veertiende-vijftiende eeuw), Kalfslapjes van Belgen in ballingschap (Groot-Brittannië, 1915), Bloemkool met mosterdsaus (België, 1897) en Pompoensoep (Italië, 1570)

Tijdens de workshop kookt Annelies het voorgerecht. Bijwonen van de Workshop vraagt een toeslag van 37,50 euro bovenop de entreeprijs van 12,50. Deelnemers krijgen dan wel een complete maaltijd box (ter waarde van 46 euro) voor 2 personen met de ingrediënten voor 9 gerechten en de inspiratierecepten mee naar huis.

Smaak staat ook centraal in de Masterclass die wordt gegeven door TV presentatrice en Meesterkok Angelique Schmeinck en ‘smaakprofessor’ Peter Klosse. Samen schreven zij het Nieuwe Proefboek dat recent verscheen. De Masterclass is van 13.15 – 14.30 uur. Plaats van handeling de Johannes van Damkamer in het vijf sterren Hotel de l'Europe. Bijwonen van deze exclusieve Masterclass vraagt een toeslag van 25 euro bovenop de entreeprijs van 12,50.

De Quiz. Janny van der Heijden jurylid van het succesvolle TV-programma Heel Holland bakt bestookt het publiek met pittige, sappige en smakelijke vragen. De winnaar gaat naar huis met een maaltijdbox van de Krat.

Proeven van het verleden

Studenten uit Leiden respectievelijk uit Groningen laten de bezoekers kennismaken met de smaken uit het verleden. In Leiden weten ze alles over de Byzantijnse keuken, in Groningen staan de bereiding en de smaak van marsepein centraal.

Lezingen. Jeroen Thijssen, schrijver van het boek Smaak neemt tussen 13.00 en 13.45 uur samen met zijn publiek de proef op de som. Proef mee en verwonder u. Tussen 15.30 en 16.10 uur onthult Onno Kleyn ‘de lekkerste schrijver van Nederland’ samen met zijn dochter Charlotte de inhoud van hun nieuwste boek dat volgend jaar verschijnt.

Interviews. Schrijfster en presentator Jonah Freud interviewt vanaf 13.00 uur meerdere auteurs. Waaronder schrijfster en presentator Yvette van Boven, de schepper van de Groentebijbel Mari Maris, de prijswinnaar van de Joop Witteveenprijs, presentatrice en schrijfster van het smakelijke Pasta di Janny, Janny van der Heijden, meesterkok Angélique Schmeinck en wetenschapper/schijfster Annelies van Wittenberghe auteur van Smaak! Een geschiedenis in 120 recepten (2016).


Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Bijzondere Collecties UvA

129 Oude Turfmarkt

1012 GC Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen