€ 19,50

Foodie Festival

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Allard Pierson

Oude Turfmarkt 127-129

1012 GC Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Geen refunds

Beschrijving van het evenement
Ontmoet de schrijvers van de allernieuwste kookboeken, volg inspirerende workshops en luister naar chefs, bloggers en (culinaire) historici!

Over dit evenement

Op het Foodie Festival hoor je alles over de laatste ontwikkelingen in de wereld van kookboeken, en maak je kennis met het heden en verleden van onze eetcultuur.

Niemand minder dan Claudia Roden, de grande dame onder de kookboekenschrijvers, is er dit jaar bij. Haar boek De Joodse keuken komt dit najaar opnieuw uit, en ze vertelt op het Foodie Festival over de Joodse eetcultuur van Amsterdam. Daarnaast maak je een reis door het verleden die begint met een culinaire rondreis door de Mediterrane Middeleeuwen onder leiding van Jacques Meerman. Maarten Hell voert je langs de Amsterdamse herbergen in de zeventiende en achttiende eeuw en Lenno Munnikes duikt in de recente geschiedenis van de Amsterdamse broodjeswinkel en heeft een gesprek met prominente Amsterdammers uit deze wereld. De nieuwe Nederlandse eetcultuur komt aan de orde in een interview dat Toni Mazel heeft met blogger Lonneke de Zeeuw alias Mooncake.

Danny Janssen van 24Kitchen heeft als gastconservator een kleine tentoonstelling gemaakt met de rijke collectie historische kookboeken van het Allard Pierson en geeft rondleidingen. Het LAM, het gloednieuwe kunstmuseum dat voedsel & consumptie als thema heeft, presenteert de kunstenaar Benjamin Li. Directeur Sietske van Zanten vertelt samen met de kunstenaar over de overeenkomsten tussen kunst en koken en over de Chinees-Indische restaurants die langzaam uit Nederland verdwijnen.

Tegen een meerprijs kun je een masterclass volgen. Betty Koster vertelt alles over het combineren van kaas en thee (natuurlijk ga je ook proeven!) en Leen Alberts vertelt over de rijke geschiedenis van bier en brengt je op de hoogte van de nieuwste trends.

Je kunt ook aansluiten bij de rondleiding die Cees Holtkamp geeft in Patisserie Holtkamp, die dit jaar 50 jaar bestaat! Daarnaast zijn er natuurlijk ook proeverijen en kun je je boekenkast weer aanvullen met kookboeken uit de Pop-up Kookboekhandel.

Ook dit jaar is Jonah Freud, eigenaar van de Kookboekhandel, er om kookboekschrijvers en koks, waaronder de winnaar van het Gouden Kookboek 2019, te interviewen. Over de nieuwe Indonesische keuken met Pascal Jalhay, kok en auteur van Baru Belanda, een ode aan de Indische keuken, en Francis Kuijk, Basiskookboek Indonesisch. Over de huidige trends in bakken met Regula Ysewyn, jurylid van Bake off Vlaanderen en auteur van het Brits bakboek en Hans Spitsbaard winnaar van Heel Holland bakt 2017. Over de Surinaamse keuken met onder andere de SuriMams. En over de Syrische en de Marokkaanse keuken met Anas Atassi die Sumak Recepten en verhalen uit Syrië schreef, en met Nadia Zerouali die recent haar nieuwste kookboek Henna Hanina uitbracht. Over lieve oma verhalen, tradities en recepten van Marokkaanse grootmoeders.

We sluiten af met een interview met de winnaar van de Johannes van Dam Prijs, de internationale oeuvreprijs voor culinaire cultuur en gastronomie die jaarlijks wordt uitgereikt door de Universiteit van Amsterdam.

Het Foodie Festival wordt mede mogelijk gemaakt door Hotel de L’Europe, Bibliotheken Eemland, Stichting Gastronomische Bibliotheek, Amsterdam School for Historical Studies/ Universiteit van Amsterdam, Cirfood, LAM, Het Huizinga Instituut, Amsterdams Universiteitsfonds, Carrera Culinair, Nijgh Cuisine, Terra en Fontaine Uitgevers.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Allard Pierson

Oude Turfmarkt 127-129

1012 GC Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen