Verkoop beëindigd

FoodUp! Live #1: Brabants Worstenbroodje of Wereldburger?

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Koudijs Kafe in De Mengfabriek

26 Tramkade

5211 VB 's-Hertogenbosch

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Dilemma’s in de supermarkt: liever een in september geoogste appel dan een Nieuw-Zeelandse kiwi in het seizoen? Lokaal en kleinschalig geproduceerd vlees of concurrerend op de wereldmarkt? Kunnen we inzetten op mondiaal, maar lokaal blijven denken?

Wat kun je verwachten van de eerste avond? Brabantse voedselondernemers op het podium die ogenschijnlijk lijnrecht tegenover elkaar staan als het gaat om lokaal vs mondiaal eten. Maak kennis met biologisch varkenshouder Bas Antonissen, die zijn vlees lokaal afzet via zijn website Boer Bas en het liefst ook zijn voer van dichtbij haalt. Tegenover hem staat Joost van den Borne van MS Schippers, bekend van de HyCare rendementsstallen die uiterst efficiënt en hygiënisch functioneren. Met hun stallen hebben ze grootste internationale ambities. Waar ontmoeten lokaal en mondiaal elkaar? Pieter Jelle Beers, lector bij de HAS Hogeschool op het gebied van voedseltransitie, deelt zijn overpeinzingen. Daarnaast wordt jouw kennis bijgespijkerd door Joris Lohman (Food Hub) over de voedseltransitie naar een gezond en eerlijk voedselsysteem en eet je een symbolisch lokaal/mondiaal hapje van Dalila Sayd (Het EETschap). Denk je nu lui achterover te hangen? Nee, als publiek word jij ingezet als helpdesk: jij hebt misschien wel dé oplossing voor de prangende vraag van één van de ondernemers.

Aan het einde van de avond weet je het: ga je voor het Brabantse worstenbroodje of de wereldburger?

Gasten:
Bas Antonissen (Boer Bas)
Dalila Sayd (Het EETschap)
Joost van den Borne (Schippers BV/HyCare)
Joris Lohman (Food Hub)
PJ Beers (HAS)

Host: Samuel Levie (Brandt & Levie worstmakers, Food Cabinet)

--------

Brabants Worstenbroodje of Wereldburger is de eerste talkshow in de reeks van Foodup! Live. In drie talkshows schetsen we een aantal belangrijke voedselproblemen en gaan we in gesprek over mogelijke oplossingen. Hoe zijn verschillende problemen ontstaan en hoe helpen we transitie voorwaarts?

In het najaar vinden FoopUp! Live #2 en FoodUp! Live #3 plaats:

FoodUp! Live #2: Van Broodje Bal naar Konijnenvoer - 14 september 2017
De boodschap ‘minder maar, beter vlees eten’ lijkt steeds meer mainstream te worden. Wat bedoelen we precies met ‘beter vlees’? En wordt het Brabants worstenbroodje een Brabants insectenbroodje?

FoodUp! Live #3: Circulariteit – 16 november 2017 De een zijn troep, de ander zijn goed
Een derde van ons voedsel komt in de afvalbak terecht. Kan afval niet als grondstof dienen? Het sluiten van kringlopen en kringlooplandbouw lijken hier een oplossing voor te zijn. Wat zijn daadwerkelijk de cijfers, waar liggen de grootste uitdagingen en mogelijkheden?

Datum en tijd

Locatie

Koudijs Kafe in De Mengfabriek

26 Tramkade

5211 VB 's-Hertogenbosch

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen