Gratis

FoodUp! Live #1: Brabants Worstenbroodje of Wereldburger?

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

De Mengfabriek

26 Tramkade

5211 VB 's-Hertogenbosch

Netherlands

Kaart bekijken

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

FoodUp! Live

Ben jij in je dagelijkse leven of professioneel bezig met eten, maar raak je soms in de war van alle mogelijkheden en alternatieven? Wil je ook weten hoe jouw voedselkeuze bijdraagt aan hoe we in de toekomst eten?

Kom naar FoodUp! Live. In drie talkshows schetsen we een aantal belangrijke voedselproblemen en gaan we in gesprek over mogelijke oplossingen. Hoe zijn verschillende problemen ontstaan en hoe helpen we transitie voorwaarts? Ogenschijnlijk ver uit elkaar staande ondernemers uit Brabant presenteren hun eigen oplossingen en vragen jouw hulp. Iedere avond heeft haar eigen thema:

FoodUp! Live #1: Brabants Worstenbroodje of Wereldburger? – 23 mei 2017
Dilemma’s in de supermarkt: liever een in september geoogste appel dan een Nieuw-Zeelandse kiwi in het seizoen? Lokaal en kleinschalig geproduceerd vlees of concurrerend op de wereldmarkt? Kunnen we inzetten op mondiaal, maar lokaal blijven denken?

In het najaar vinden FoopUp! Live #2 en FoodUp! Live #3 plaats:

FoodUp! Live #2: Van Broodje Bal naar Konijnenvoer - 14 september 2017
De boodschap ‘minder maar, beter vlees eten’ lijkt steeds meer mainstream te worden. Wat bedoelen we precies met ‘beter vlees’? En wordt het Brabants worstenbroodje een Brabants insectenbroodje?

FoodUp! Live #3: Circulariteit – 16 november 2017 De een zijn troep, de ander zijn goed
Een derde van ons voedsel komt in de afvalbak terecht. Kan afval niet als grondstof dienen? Het sluiten van kringlopen en kringlooplandbouw lijken hier een oplossing voor te zijn. Wat zijn daadwerkelijk de cijfers, waar liggen de grootste uitdagingen en mogelijkheden?

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

De Mengfabriek

26 Tramkade

5211 VB 's-Hertogenbosch

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen