Gratis

Fort De Bilt (onderdeel Open Monumentendag Utrecht 2020)

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Fort De Bilt

160 Biltsestraatweg

3573 PS Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Fort De Bilt werd in 1816-1819 gebouwd en kreeg in de 19de eeuw een groot wachthuis (1850), een bomvrije kazerne (1875) en remises.

Over dit evenement

Uit de 20ste eeuw zijn de groepsschuilplaatsen en kazematten in gewapend beton. Een herdenkingsplaats herinnert eraan dat hier in de Tweede Wereldoorlog 140 verzetsstrijders zijn gefusilleerd. Na de oorlog diende het fort als gevangenkamp voor NSB-ers. Rondom het fort liggen nog enkele houten Kringenwetwoningen. Het fort is nu in gebruik bij de Koninklijke Marechaussee (zuidzijde: niet voor publiek toegankelijk) en aan de noordzijde organiseert ProDemos een educatief programma voor kinderen (basisonderwijs) waarin zij ontdekken hoe je omgaat met beginselen van onze rechtsstaat. Welke regels gelden voor iedereen en hoe worden we het daarover eens? Dit wordt gekoppeld aan de leefwereld van kinderen en aan de geschiedenis van het fort.

Reserveer uw bezichtiging

Fort De Bilt hanteert tijdslots van een uur met een maximaal aantal bezoekers om ieders veiligheid te kunnen waarborgen.

Klik hier om terug te gaan naar de website van Open Monumentendag Utrecht voor meer informatie of om nog een reservering te maken.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Fort De Bilt

160 Biltsestraatweg

3573 PS Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen