€ 5,99

Fotografencafé Amersfoort Online met Maartje Roos

Venster Acties en details

€ 5,99

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Online evenement

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Restituties tot 1 dag voor evenement

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
Fotografencafé Amersfoort Online. Feiko Koster interviewt fotografe Maartje Roos over haar werk. Live chat met Maartje.

Over dit evenement

Het was een doodgewone doordeweekse dag in Koster Fine Art Gallery in Naarden-Vesting. Eigenaar Feiko Koster liet ons kennis maken met het werk van Maartje Roos. We waren verkocht, daar wilden we meer van weten!

Voor deze editie van het Fotografencafé Amersfoort gaat Feiko Koster op donderdag 27 mei aanstaande in gesprek met Maartje Roos over haar werk. Samen praten ze over de jaren waar ze alles geleerd heeft over fotografie en het proces wat geleid heeft tot het ontstaan van de bijzondere beelden die nu in de Koster Fine Art Gallery hangen.

Maartje’s kunst is te vergelijken met schilderkunst. Een kunstschilder kan zich bij het schilderen, van bijvoorbeeld een landschap, aan de werkelijkheid houden maar kan ook onderdelen toevoegen of weglaten. Hiermee wordt de betekenis en compositie van het schilderij (of in dit geval het fotobeeld) bepaald. Maartje neemt ons graag mee in haar manier van werken.

Fotograaf, beeldmaker en kunstenaar

Maartje Roos omschrijft zichzelf als artistiek fotograaf, beeldmaker en kunstenaar. Ze maakt geen foto’s, maar zij creëert verhalende fotografische beelden op de grens van werkelijkheid en fantasie: daar waar de mens en de wereld maakbaar lijken. Met behulp van haar creatieve geest, inlevingsvermogen, fotografische kennis en het digitale palet zet Maartje de werkelijkheid naar haar hand. Genadeloos in haar zoektocht en met engelengeduld regisseert en componeert ze haar foto’s tot in het kleinste detail. Hiermee voorziet zij haar kunstwerken van een unieke signatuur. Identiteit, natuur en historie zijn steeds terugkerende onderwerpen in haar autonome werk.

Onderzoek, schets en eindbeeld

Tijdens Fotografencafé Online vertelt Maartje ons over haar manier van werken, haar fotografie, haar fascinatie over identiteit, historie en de natuur. En ze spreekt over haar geduld, schetsen en ideeën. Tijd en ruimte spelen geen rol, niets is toeval en alles is mogelijk. Maartje is een creatief denker; het complete plaatje ontstaat in gedachten en het is de kunst om dit in beeld om te zetten. Hoe dit proces vorm krijgt en wat je ervoor nodig hebt vertelt Maartje ons op 27 mei.

Programma

Feiko Koster interviewt namens Fotografencafé Amersfoort: Maartje Roos. Toegang tot het interview: €6,-. Tijdens het online event is er ruimte voor vragen via de chatfunctie.

  • 27 mei 2021
  • Link voor inloggen uiterlijk om 19:00 uur beschikbaar via Eventbrite
  • Webinar open voor inloggen vanaf 19:45 uur
  • Aanvang Webinar om 20:00 uur
  • Einde uiterlijk 21:30

www.fotografencafe.nl


		Afbeelding van Fotografencafé Amersfoort Online met Maartje Roos
Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Online evenement

Beleid voor refunds

Restituties tot 1 dag voor evenement

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen