€ 60

Fotografie Workshop - Word je camera de baas in één dag

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Studio34X

33A De Steiger

1351 AB Almere

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Geen refunds

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Waarom raken mijn foto's zo snel bewogen? Waarom zijn ze soms te licht, soms te donker en andere keren goed belicht? Waarom kloppen de kleuren voor geen meter? Ligt het aan mij of aan de camera?

Iedereen loopt tegen deze problemen op. Belichting is één van de belangrijkste onderdelen van de fotografie. Toch blijft het voor velen een mysterie. Ingewikkelde termen als ISO, diafragma, scherptediepte en witbalans schrikken af.

Een beetje digitale camera heeft tegenwoordig zoveel knoppen en instellingen dat je een grootrijbewijs nodig lijkt te hebben om goede foto's te kunnen maken. Waar zijn ze allemaal voor? Welke zijn belangrijk?. Help, hoe word ik de camera de baas?

We lopen langs de tien belangrijkste technische onderwerpen:
- Hoe kun je de camera het beste instellen?
- Hoe stel je nauwkeurig scherp?
- Hoe maak je de achtergrond onscherp?
- Hoe regel je de belichting?
- Hoe ga je met weinig licht om?
- Het gebruik van flitsers (onboard en extern)
- Hoe ga je om met veel licht en hoog contrast?
- Hoe krijg je alles scherp op de foto?
- Hoe zet je een bewegend onderwerp stil?
- Hoe laat je beweging zien?
- Hoe kun je de kleurweergave verbeteren?

Kortom alles van ISO, Diafragma (f-stop) tot Sluitertijden.

Buiten deze onderwerpen gaan we ook verschillende foto apparatuur bespreken, waar bij je vrijblijvend geadviseerd wordt met welke gear je je eigen fotografie tot een volgend nivo kan brengen.

Na deze dag zal je instaat zijn om je camera volledig te kunnen bedienen in de handmatige modes (manual mode ipv auto). Er zal een nieuwe wereld voor je open gaan :-)

Leer zonder automaat te fotograferen tijdens de workshop
Word je camera de baas in één dag is vooral een doe-en-leer-cursus. Ieder onderwerp begint met een korte introductie en demonstratie. Daarna gaan de vingers aan de knoppen en maken we een serie proef foto's met een model. Tijdens de workshop krijg je voldoende mogelijkheid om alles wat je geleerd hebt in de praktijk te kunnen brengen. Bovendien houd je er als het goed is ook nog leuke en mooie foto's aan over.

Deze workshop fotografie is geschikt voor kleine groepen (van 6 tot max. 10 deelnemers) zodat er veel tijd is voor persoonlijke begeleiding.

Ook is er tijdens de workshop ruim voldoende tijd om vragen te stellen omtrent fotografie technieken in het algemeen maar ook over foto apparatuur en diverse software etc waaronder ook Luminar, Aurora en Lightroom.

Waar wordt de workshop gegeven?
De workshop word in Studio34x in Almere verzorgd (een van de mooiste en gaafste studio's van Nederland). Er is ook voldoende parkeer gelegenheid. Deelname kost € 60 per persoon. De fotocursus begint om 17:00 uur en wordt rond 22:00 uur afgesloten.

Wat heb je voor deze workshop nodig?
Het enige dat je voor deze workshop nodig hebt is een digitale camera. Vrijwel alle moderne camera's zijn geschikt voor deze workshop. Het maakt niet uit of je een kleine compact camera hebt, een grote spiegelreflex of een modelletje ertussenin. Zolang je maar het diafragma en de sluitertijd handmatig kunt instellen.

Voor meer informatie kun je ons bellen op 0685 685 466 of stuur een email naar info@quentinrademaker.nl en ik zie je reactie graag tegemoet.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Studio34X

33A De Steiger

1351 AB Almere

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen