Hoofdnavigatie overslaan
Pagina-inhoud

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen

Fotokaffee ABW Nieuwe Stijl, Henk Wildschut

Fotobond Brabant West

Donderdag 18 mei 2017 van 19:30 tot 22:30 (CEST)

Fotokaffee ABW Nieuwe Stijl, Henk Wildschut

Ticketinformatie

Type Einde Aantal
Fotokaffee ABW Henk Wildschut 18 mei 2017
Lezing Henk Wildschut in het Fotokaffee op donderdag 18 mei 2017. Toegang gratis op vertoon van je lidmaatschap van de Fotobond. Niet-leden betalen 5 euro ter plaatse
16 mei 2017 Gratis  

Wie gaat erheen?

Je verbindingen laden...

Deel Fotokaffee ABW Nieuwe Stijl, Henk Wildschut

Evenementgegevens

Op donderdag 18 mei is onze gastspreker in het Fotokaffee documentair fotograaf Henk Wildschut

De Fotobond Brabant West is dit keer te gast in Cultureel Centrum De Schakel in Gilze, met dank aan Stichting TooN!. De avond begint om 20.00 uur, inloop 19.30 uur.

HenkWildschut

 

 

 

 


Henk Wildschut zal vertellen over zijn werk, zijn boeken en zijn nieuwe projecten. Voor iedereen die geïnteresseerd is in fotografie en vooral documentair is dit een avond die je niet mag missen. 

Henk Wildschut (1967) studeerde aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Zijn werk wordt tentoongesteld over de hele wereld. Naast veel zelf geïnitieerde langlopende projecten heeft Wildschut ook voor veel Nederlandse en internationale tijdschriften gefotografeerd.

Kenmerkend voor zijn werk is zijn beschouwende en vaak afstandelijke kijk op de mensen en situaties die hij fotografeert, waarmee hij een uitgebalanceerd en monumentaal beeld neerzet dat de kijker aanzet tot verder nadenken. 

HenkWildschutFotos


In 2005 startte Wildschut een langlopend project rond de Europese immigratie. In 2010 resulteerde dit in het boek 'Shelter' en de film '4.57 Minutes Back Home'. In 2011 werd zijn boek bekroond met de Kees Scherer prijs voor het beste Nederlandse fotoboek van de jaren 2009/2010. En hij won met Shelter de prestigieuze Nederlandse Doc Award 2011 voor beste documentaire project.

In 2011 werkte Wildschut in opdracht van het Rijksmuseum aan het onderwerp “Food”. Na twee jaar resulteerde dit in een boek en een tentoonstelling in het Rijksmuseum.

De afgelopen jaren heeft hij opnieuw zijn onderwerp immigratie en vluchtelingen opgepakt en de ontwikkelingen in het vluchtelingenkamp in Calais gevolgd. Dit werk was te zien in een grote tentoonstelling in Foam Amsterdam in april 2016, onder de titel "Calais From Jungle to City".

De avond is gratis voor leden van de Fotobond op vertoon van je lidmaatschap.Voor niet-leden is de toegang €. 5,- p.p. Reserveer je plaats met Eventbrite.

 

 

Heb je vragen over Fotokaffee ABW Nieuwe Stijl, Henk Wildschut ? Neem contact op met Fotobond Brabant West

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen

Waar en wanneer


Gilze
CC De Schakel
Kerkstraat 104
5126 Gilze
Nederland

Donderdag 18 mei 2017 van 19:30 tot 22:30 (CEST)


  Aan mijn agenda toevoegen

Organisator

Fotobond Brabant West

Fotobond afdeling Brabant West i.s.m. Stichting TooN! en Culturele Centra Gilze en Rijen

  Contact opnemen met de organisator
Fotokaffee ABW Nieuwe Stijl, Henk Wildschut
Evenementen in Gilze Seminar Kunst

Ben je geïnteresseerd in het organiseren van je eigen evenement?

Doe mee met miljoenen mensen op Eventbrite.

Log in of meld je aan

Je kunt deze tickets alleen in termijnen betalen als je een Eventbrite-account hebt. Log in of meld je aan voor een gratis account om door te gaan.