€ 698 – € 798

Fotoreis naar Lissabon onder leiding van Ariane James door nivo-Schweitzer

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Apolónia appartments

Calçada Cardeal 16

1100-116 Lisboa

Portugal

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Restituties tot 30 dagen voor evenement

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Lissabon 24 okt. t/m 27 okt. 2019 voor €698,00 (o.b.v. 2 pers.)

Incl. terugkomdag op 9 nov 14.30- 17.00 uur in Amsterdam

De fotoreis

Onder leiding van fotografie kenner Bas Schweitzer en fotografe Ariane James verbreed je jouw fotografische horizon in deze bijzondere stad. Met gerichte foto-opdrachten, een fotobespreking ter plekke en een extra terugkomdag leer je in beelden te vertellen wat deze stad met zijn lange geschiedenis met je doet.

Op donderdag en op zaterdagavond zit er een gezamenlijk diner bij de reis inbegrepen.

Een voorproefje van wat er op het programma staat: Een tripje naar de Santa Gusta lift (Eiffel) een bezoek aan de Carmokerk, een klooster waar sinds de aardbeving van 1755 geen dak meer op zit, lunchen op het Mercado da Ribeira, naar het Estátua do Cristo Rei via een pontje over de Taag, naar het Station Oriente van Santiago Calatrava, naar het Parque das Nações (wie wil neemt de kabelbaan), plus voor de liefhebbers: naar de ‘dievenmarkt’ Campo de Santa Clara.

Lissabon is de stad van de Fado: We maken twee wandelingen door Fado wijken: Mouraria en Alfama. Ook gaan we naar een FADO avond in een typisch lokaal restaurant. Kern van de fado is een poging om het verlangen als pijn en tegelijkertijd als bron van schoonheid ten gehore te brengen. De foto-opdracht hierbij is te pogen deze kunstvorm op jouw manier in beeld te brengen.

Iedereen maakt tijdens deze reis steeds foto’s met als thema ‘Mijn Lissabon’, dat is Lissabon door jouw ogen. Je probeert bij elke wandeling en rondleiding een paar foto’s te maken waarin je laat zien wat deze stad voor jou bijzonder maakt.

De prijs van €698,00 is inclusief verblijf in een comfortabele airbnb*, ontbijt op alle dagen, tweemaal een diner (excl drankjes) in een typisch lokaal restaurant (eenmaal in een FADO restaurant), een rondleiding door fadozangeres Hendriktje (www.hendriktje.nl) door Mouraria en het bezoek aan de Carmo Kerk. Plus de terugkomdag.

De prijs is exclusief de reis, de lunch in het Mercado da Ribeira, de ov pas, de pont en een ritje met de Santa Gusta lift.

  • Voor een eenpersoonskamer wordt er een meerprijs berekend van €100,00

  • De Vlucht naar lissabon moet zelf geboekt worden bij bv Expedia, Easyjet, KLM, Transavia, TAP


De Terugkomdag (9 nov 2019 14.30-17.00)

Op een USB stickje heeft iedereen 20 foto’s van ‘mijn Lissabon’ als Jpeg van 2MB per stuk bij zich. In de bestandsnaam staan jouw initialen en een volgorde nummer.

Uitgeprint op A4 heb je twee tot vier fado foto’s mee.

Jouw foto’s worden uitgebreid via een beamer besproken.

Carmokerk

Santa Gusta Lift

Mercado da Ribeira

Christus beeld

Praktisch:

Meeneemlijstje:

USB stickje, kabeltje voor het overzetten van foto’s van camera op computer. Plu. Waterdichte kleding. Rain sleeve. Extra batterij. Batterijoplader. Geheugenkaartje. Goede loopschoenen. Statief naar wens.

NB: statief mag niet mee in de handbagage.

Vervoer:

Iedereen zorgt voor een OV kaart:

OV pas: groene kaart, oplaadbaar ook als dagkaart (6 euro per dag, 50 ct kosten kaartje)


De DocentAriane James

is directeur bij de Fotoschool en bij Fotogram. Zij ontwierp de opleiding, schreef en redigeerde de teksten en verzorgt ook bij Fotogram alle lestrajecten. Leren door doen en persoonlijke begeleiding staan hierin centraal. Fotogram en Fotoschool werken nauw samen met de Fotoacademie. Ariane geeft door het hele land workshops en lezingen.

De cello en de fotocamera zijn de twee grootste passies van Ariane. Na een concertreis door Japan had zij geld om haar eigen camera te kopen. Zij is gefascineerd door pinhole en infrarood fotografie en blijft de grenzen van het medium verkennen, nu met uv. Ariane maakt ook fotogedichten en houdt ze zich bezig met technisch uitdagende foto opdrachten zoals het fotograferen van miniaturen en kostbare muziekinstrumenten. Zij heeft een docentendiploma plus twee masters.


Bas Schweitzer

is mede-eigenaar van nivo-Schweitzer een foto en video vakhandel die al sinds 1970 gevestigd is op de Haarlemmerdijk in Amsterdam. Hij is daar werkzaam sinds 1978 en altijd een liefhebber geweest van foto en video apparatuur in de meest brede zin van het woord.

Hij heeft Fotovakschool Fotodetailhandel gedaan en is ook beedigd/registertaxateur fotografische artikelen geweest en bezoekt jaarlijks meerdere internationale beurzen op foto en video gebied. ook heeft hij op uitnodiging diverse fabrieken bezocht.

Fotograferen doet hij nu met Fuji X-T1 en X-Pro2 (voorheen Olympus OM2n, Nikon F3 /D70, Bronica EC-TL, Leica M6/Digilux, Contax G1/G2) ook reist hij graag met zijn camera.
Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Apolónia appartments

Calçada Cardeal 16

1100-116 Lisboa

Portugal

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Restituties tot 30 dagen voor evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen