Four Freedoms Meet-up 2023

Venster Acties

Four Freedoms Meet-up 2023

Vrijheid kan niet zonder jou! Op 4 april gaan jongeren vanuit het hele land het gesprek over vrijheid aan.

Door Vrijheidscolleges

Waar en wanneer

Datum en tijd

di. 4 apr. 2023 12:30 - 17:00 CEST

Locatie

Stadsschouwburg Middelburg Molenwater 99 4331 SG Middelburg Netherlands

Over dit evenement

  • 4 uren 30 minuten
  • eTicket voor mobiel

Vrijheid kan niet zonder jou! Dit jaar organiseren de Vrijheidscolleges samen met de Roosevelt Foundation voor het derde jaar op rij de Four Freedoms Meet-up. Op dinsdag 4 april kun je in de schouwburg van Middelburg als jongere het gesprek over vrijheid aangaan met bekende Nederlandse vrijheidssprekers als Anniek Pheifer, Jeangu Macrooy, Nanoah Struik, Katrien van de Linde en Evelien Bosch.

Tijdens deze interactieve Meet-up nemen zij je mee in hun betekenis van vrijheid. Thema’s als mensenrechten, gender, klimaat en het slavernijverleden staan in deze 2023 editie centraal. Er is volop ruimte voor vragen uit het publiek en je kan diezelfde middag nog zelf in actie komen voor één van de vier vrijheden door deel te nemen aan een mega-challenge onder leiding van Young Impact.

Programma regulier publiek:

  • 12.30 uur - Inloop
  • 13.00 uur - Start Meet-up
  • 14.30 uur - Einde Meet-up

Dit zijn de vrijheidssprekers

Anniek Pheifer

Anniek Pheifer is een Nederlandse actrice die voorheen verbonden was aan het Nationale Theater. Ze speelde talrijke rollen in films en televisieseries zoals Mocro Maffia, Nieuw Zeer, Jiskefet en De Vliegende Hollanders. Begin 2023 is de actrice te zien in De Slimste Mens, waar ze een niet onverdienstelijke prestatie neerzet. Tijdens de Meet-up spreekt zij over de vrijheid om je uit te spreken over de klimaatcrisis en de ernst daarvan. Ben je vrij om je angst en mening te uiten over de opwarming van de aarde en de problemen die dat met zich meebrengt? OF hebben anderen liever dat je het er niet te veel over hebt en het ongemakkelijk maakt?

Jeangu Macrooy

Jeangu Macrooy (1993) is een Nederlandse zanger en songwriter. Hij is onder andere bekend van zijn deelname aan het Eurovisie Songfestival in 2021. In 2014 vertrok hij vanuit Suriname naar Nederland, waar hij zijn debuut-EP ‘Brave Enough’ uitbracht. Dit leverde hem de titel 3FM Talent op, naast een nominatie voor de Edison Pop als Beste Nieuwkomer. Tijdens de Meet-up spreekt hij over de herdenking van de afschaffing van de slavernij 150 jaar geleden, en de enorme impact die het Nederlandse slavernijverleden nog steeds heeft voor veel mensen van kleur vandaag de dag.

Nanoah Struik

Nanoah Struik (die/hen) is activist, spreker, schrijver en zelfstandig ondernemer. Struik praat graag én veel over genderidentiteit en -diversiteit en doet dat bijvoorbeeld in de show De Genderkwiebus Podcast. Daarnaast is de activist bekend als ervaringsdeskundige op het gebied van non-binariteit. In diens Vrijheidscollege gaat Nanoah voorbij de basiskennis over non-binariteit. Reken op een verhaal over gendervrijheid, identiteit en zelfbeschikking, waar het manifest dat hen eerder schreef als inspiratie dient.

Katrien van de Linde

Katrien van de Linde is Directeur Human Rights Watch Nederland. Ze begon haar loopbaan als trainee op de politieke afdeling van de Nederlandse Ambassade in Londen. Daarna werkte ze op het hoofdkantoor van Human Rights Watch in New York en werd daar later Associate. Na zeven jaar in de culturele sector bij het Stedelijk Museum Amsterdam en in Londen bij het Tate Modern en Tate Britain keerde ze terug naar Human Rights Watch, waar ze directeur Nederland werd. Zij verdedigen mensenrechten wereldwijd.

Young Impact

Dit jaar werken we voor de Meet-up samen met Young Impact; één van de grootste spelers op het gebied van jongeren en maatschappelijke betrokkenheid in Nederland. Aan de hand van themalessen en mega-challenges worden alle aanwezige jongeren van de Meet-up gestimuleerd om in actie te komen voor een thema dat zij belangrijk vinden.

De ‘Four Freedoms’ van Roosevelt

Op 6 januari 1941 sprak president Franklin Delano Roosevelt in Washington de ‘State of the Union’ uit, de jaarlijkse troonrede van het Amerikaanse volk. Zijn rede ging de geschiedenis in als de ‘Four Freedoms’ rede: Roosevelt formuleerde vier vrijheden die voor iederen ter wereld zouden moeten gelden en die nog steeds actueel zijn: de freedom from fear, freedom from want, freedom of speech & expression en de freedom of worship.

Niet iedereen leeft in vrijheid. Daarom is het belangrijk om het hier over te hebben. Dat doen we bijvoorbeeld door de Four Freedoms Meet-up, die voor het derde jaar op rij wordt georganiseerd door de Roosevelt Foundation en Vrijheidscolleges. Het interactieve gesprek gaat over wat vrijheid voor ons allemaal betekent en hoe jij daaraan bij kunt dragen. Lees verder

Organisatie

De Four Freedoms Meet-up 2023 wordt voor het derde jaar op rij georganiseerd door de Roosevelt Foundation en de Vrijheidscolleges. 

Programma

  • 12.30 uur - Inloop
  • 13.00 uur - Start Meet-up
  • 14.30 uur - Einde Meet-up
  • 14.30 uur - Start mega-challenge
  • 17.00 uur - Einde

Praktische informatie:

Locatie, route en parkeren

Aanmelding wijzigen of annuleren:

Wil je jouw aanmelding wijzigen of annuleren, klik op ‘Jouw bestellingen online Bekijken en beheren’.

Vragen?

Vragen kun je stellen door op dit bericht te reageren of jouw vraag te sturen aan Info@vrijheidscolleges.nl.

Met vriendelijke groet,

Vrijheidscolleges & De Roosevelt Foundation

Over de organisator

Georganiseerd door
Vrijheidscolleges

Vrijheidscolleges inspireert jong en oud om na te denken over de waarde van vrijheid. Dit doen we in 2023 weer met persoonlijke en inspirerende verhalen over vrijheid, zowel online als door heel het land.