Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Online evenement

Beschrijving van het evenement
De Friese Vrwijilligersdag Natuur wordt jaarlijks georganiseerd voor alle vrijwilligers en andere betrokkenen die zich actief (willen) bezig

Over dit evenement

De Friese Vrijwilligersdag Natuur wordt jaarlijks georganiseerd voor alle vrijwilligers en andere betrokkenen die zich actief (willen) bezig houden met het inventariseren en monitoren van natuur in Fryslan. Net als vorig jaar doen we dit vanwege COVID-19 deels online en deels in kleine groepen op locaties door heel Friesland.

Online lezingenprogramma

Door je aan te melden ontvang je uiterlijk op 2 september een link om de lezingen online bij te wonen. Allemaal apart vanuit huis, maar toch samen! Je kunt zelf bepalen of je 1, enkele of alle lezingen wilt volgen. Heb je nog geen ervaring met online meetings via Zoom? Geen probleem: we sturen iedereen vooraf een korte instructie. Daarnaast houden we op 4 september om 16.00 uur een oefensessie en leggen we het je allemaal uit.

Filmavond met de boswachter

Ook de filmavond over natuurbeheer op Terschelling verloopt via Zoom. Hiervoor kun je je apart opgeven.

Excursies en veldworkshops

Voor max. 15 personen per groep zijn er verspreid over heel Friesland verschillende veldworkshops en excursies. Van vleermuizen tellen tot wadvogels herkennen, van vissenmonitoring tot planten. Je kunt je voor maximaal twee excursies inschrijven, let a.j.b.op de tijdstippen zodat je je niet voor overlappende excursies inschrijft. De excursies zijn voornamelijk in de (vroege) ochtend en enkele in de avond. Ook is er een excursie op vrijdagavond 3 september.

Goed om te weten

  • de excursies en veldworkshops zijn onder voorbehoud dat buitenbijeenkomsten dan toegestaan zijn en met inachtneming van de RIVM-richtlijnen.

  • Je ontvangt enkele dagen voor aanvang van de excursie per mail de exacte locatie en andere wetenswaardigheden van de excursieleider. We vragen bij aanmelding ook om een mobiel telefoonnummer om je te kunnen bereiken als de excursie op het laatste moment niet door kan gaan (bijv. bij klachten van de begeleider).

  • Heb je op 4 september zelf klachten dan word je verzocht om je af te melden bij de excursieleider.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Online evenement

De vrijwilligersdag wordt gefinancierd door de provincie Fryslan, It Fryske Gea en het Kollektievenberied Fryslân. Daarnaast dragen vele andere organisaties bij in de organisatie van de dag! 

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen