Venster Acties en details

Gratis

Locatie

Atrium

11 Oud Kerkhof

8601 EE Sneek

Netherlands

Kaart bekijken

De Friese Vrijwilligersdag Natuur is een jaarlijks evenement rondom natuur en natuurmonitoring.

Over dit evenement

De Friese Vrijwilligersdag Natuur wordt jaarlijks georganiseerd voor alle vrijwilligers en andere betrokkenen die zich actief (willen) bezig houden met het inventariseren en monitoren van natuur in Fryslan. Dit jaar doen we dat op meerdere momenten: op zaterdag 3 sept. met een ontmoetingsdag vol lezingen en workshops en op vrijdag 2 sept. en zondag 4 sept. zijn er excursies in kleine groepen op locaties door heel Friesland.

Programma zaterdag 3 september

Op zaterdag kun je na de plenaire start kiezen uit drie parallelle sessies van lezingen en workshops. Je kunt op de dag zelf je keuze maken en er is een informatiemarkt van diverse natuur- en onderzoeksorganisaties. Voor koffie/thee en lunch wordt gezorgd.

Excursies en veldworkshops

Verspreid over heel Friesland zijn er verschillende veldworkshops en excursies. Van vleermuizen tellen tot wadvogels herkennen, van vissenmonitoring tot planten inventariseren. Er zijn excursies op verschillende dagen. Let a.j.b. dus goed op waarvoor je je opgeeft (ook eventueel overlappende tijden). Ook is er een studieworkshop op donderdagavond 1 september en een excursie op zaterdagavond 3 september.

Goed om te weten

  • Je ontvangt enkele dagen voor aanvang van de excursie per mail de exacte locatie en andere wetenswaardigheden van de excursieleider. We vragen bij aanmelding ook om een mobiel telefoonnummer om je te kunnen bereiken als de excursie op het laatste moment niet door kan gaan.
  • Mochten er i.v.m. Covid19 weer maatregelen nodig zijn, dan volgen we de dan geldende RIVM-richtlijnen.

Delen met vrienden