€ 6,44 – € 16,92

Fringe Fridays double bill: Donna Chittick en Aissa Kraayenbrink

Venster Acties en details

Vanaf € 6,44

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Zonnehuis

30 Zonneplein

1033 EK Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Elke eerste vrijdag van de maand zorgt onbekend en ongekend talent voor reuring met eigenzinnige voorstellingen in 't Zonnehuis.

Over dit evenement

’t Zonnehuis presenteert ‘Fringe Fridays’: jong theatertalent op de planken van een historisch monument. ’t Zonnehuis, gebouwd als verenigingshuis voor arbeiders van de NDSM, ademt met het authentieke art deco interieur nog altijd de sfeer van de jaren ’30. Elke eerste vrijdag van de maand zorgt onbekend en ongekend talent voor reuring met eigenzinnige voorstellingen. In juni presenteren we een dans double bill met Donna Chittick en Aissa Kraayenbrink!

Together – Donna Chittick

In Together tonen vier danseressen ons de vrouwen van nu: zelfverzekerd, tegelijkertijd stoer en breekbaar, samen. Donna Chittick haalde hiervoor niet alleen inspiratie uit haar haar eigen leven, maar ook uit het alledaagse leven van de zelfstandige vrouw en de levenskeuzes die op haar pad komen. Wie beïnvloeden je op je levenspad? Welke rol speelt je leefomgeving? In een eigentijdse mix van urban dansstijlen, gaat Chittick op zoek naar de vrouwelijke kracht in die dansstijlen, en maakt ze een voorstelling waarin de dagelijkse werkelijkheid van haar en haar danseressen bron is.

Choreografe Donna Chittick is een van de nieuwe makers die de komende tijd door het Fonds Podiumkunsten wordt ondersteund. De meesten zullen haar kennen van het Hip Hop dansgezelschap BackBone van choreografe en sociologe Alida Dors. In dit gezelschap is Donna al jaren een belangrijke kerndanseres. Voordat Donna bij BackBone danste, heeft ze haar danstaal ontwikkeld bij Solid Ground Movement. Daarnaast heeft ze zowel bij Hiphopcentrum Solid Ground Movement als bij productiehuis Korzo ervaring opgedaan als maker.

In Lak’ech – Aissa Kraayenbrink

In Lak’ech is een gezegde uit de Maya-cultuur en betekent ook wel: ik ben een andere jij. Volgens deze filosofie is alles in het universum gerelateerd aan elkaar. De mensen, de community, de planten, dieren, winden en geesten/zielen vormen een eenheid en niks bestaat zonder de relatie tot de ander. Dat klinkt best abstract: hoe diep kunnen en willen we eigenlijk een verbinding aangaan? En wat is daarvoor nodig.

In een creatieproces waarin Aissa zich liet inspireren door Covid-19 en de BlackLivesMatter beweging en onderzocht zij de verbinding tussen stem en beweging, om op een abstracte manier het gesprek aan te gaan over haar persoonlijke beleving van de situatie en de mogelijke invloeden ervan.

Aissa: ‘In een tijd waar er zoveel roering is en allerlei stemmen een plekje zoeken om gehoord te worden, is het van belang te onderzoeken en te weten wie je bent in het moment. Hierbij komt moed kijken, om je kwetsbaar op te stellen, om te confronteren en te communiceren.’

De performance is een danssolo met live vocals en dient als representatie van de reis naar verbinding. Aissa creëert hiermee een kwetsbare en krachtige beleving waar ruimte is voor reflectie, inspiratie en een gevoel van identificatie. Hoewel het werk een duidelijke thematiek heeft, wordt de ambiguïteit ervan gewaarborgd, zodat de eigen fantasie zijn gang kan gaan en de eigen interpretatie van de kijker wordt gerespecteerd.

’t Zonnehuis presenteert Fringe Fridays is een samenwerking van Stichting Stadsherstel Cultureel, de Janivo Stichting en Amsterdam Fringe Festival.


		Afbeelding van Fringe Fridays double bill: Donna Chittick en Aissa Kraayenbrink
Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Zonnehuis

30 Zonneplein

1033 EK Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen