Meerdere data

Fringe Fridays in 't Zonnehuis: Motherland van Jip Smit

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Zonnehuis

30 Zonneplein

1033 EK Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Elke eerste vrijdag van de maand zorgt onbekend en ongekend talent voor reuring met eigenzinnige voorstellingen. Deze keer: Jip Smit.

Over dit evenement

De voorstellingen op 4 december zijn uitverkocht. Jip speelt Motherland op 5 december ook nog twee keer in 't Zonnehuis. Voor kaarten check: https://extra-voorstellingen-motherland.eventbrite.nl

’t Zonnehuis presenteert ‘Fringe Fridays’: jong theatertalent op de planken van een historisch monument. ’t Zonnehuis, gebouwd als verenigingshuis voor arbeiders van de NDSM, ademt met het authentieke art deco interieur nog altijd de sfeer van de jaren ’30. Elke eerste vrijdag van de maand zorgt onbekend en ongekend talent voor reuring met eigenzinnige voorstellingen.

We trappen de reeks af met de voorstelling Motherland van Jip Smit die in september op Amsterdam Fringe Festival in première ging.

Motherland vertelt het verhaal van een strijdlustige vrouw die anders is en zich zal verzetten tegen de gevestigde orde. In deze solovoorstelling brengt Jip Smit een ode aan het fantasy-genre en daagt je uit de grenzen van je verbeeldingskracht te verleggen. In een verhaal vol zwarte humor, waar Game of Thrones en The Office elkaar ontmoeten, worden actuele thema’s als norm-denken en man/vrouw verhoudingen aan de kaak gesteld.

Jip Smit speelde eerder bij gezelschappen als Internationaal Theater Amsterdam, Orkater en Stage-entertainment. Vorig seizoen was ze te zien in de veelgeprezen revue Showponies. Met Motherland maakt ze haar debuut als theatermaker.

Jip speelt de voorsteling deze avond twee keer, om 19:00 uur en 21:00 uur.

't Zonnehuis presenteert Fringe Fridays is een samenwerking van Stichting Stadsherstel Cultureel, de Janivo Stichting en Amsterdam Fringe Festival.

Foto: Casper Kosters

Delen met vrienden

Locatie

Zonnehuis

30 Zonneplein

1033 EK Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen