€ 6,44 – € 16,92

Fringe Fridays: N>A>M> (Non Aligned Movement) van Christian Guerematchi

Venster Acties en details

Vanaf € 6,44

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Zonnehuis

30 Zonneplein

1033 EK Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Een zoektocht naar de zwarte Europese identiteit en de codes van het zwarte lichaam.

Over dit evenement

’t Zonnehuis presenteert ‘Fringe Fridays’: jong theatertalent op de planken van een historisch monument. ’t Zonnehuis, gebouwd als verenigingshuis voor arbeiders van de NDSM, ademt met het authentieke art deco interieur nog altijd de sfeer van de jaren ’30. Elke eerste vrijdag van de maand zorgt onbekend en ongekend talent voor reuring met eigenzinnige voorstellingen.

N>A>M> (Non Aligned Movement) is een zoektocht naar de zwarte Europese identiteit en de codes van het zwarte lichaam. Choreograaf Christian Guerematchi en muzikante Shishani hebben beide wortels in zowel Europa als Afrika. Ze laten zich voeden door hun eigen achtergrond. In combinatie met de stemmen en bewegingen van de Afrikaanse diaspora gaan ze in N>A>M> (Non Aligned Movement) op een epische afrofuturistische reis naar de Balkan.

Christian Guerematchi werkte als danser o.a. bij het Ballet Kiel in Duitsland en bij Compagnie Thor in België. Sinds 2006 woont en werkt Christian in Nederland en sinds 2008 is hij gelieerd aan ICK Amsterdam. Als maker werkte hij samen met World Opera LAB en Keren Rosenberg en produceerde hij de voorstellingen White Noise (2019) en N>A>M> (2020).

Concept/choreografie/productie: Christian Guerematchi

Muziek/geluid: Shishani

Tekst/Dramaturgie: Gita Hacham

Kostuums/Design: Jonathan Ho

Creative Director: PINKB!NK

Fotografie: Alwin Poiana

Mede mogelijk gemaakt door: ICK Amsterdam & AFK

’t Zonnehuis presenteert Fringe Fridays is een samenwerking van Stichting Stadsherstel Cultureel, de Janivo Stichting en Amsterdam Fringe Festival.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Zonnehuis

30 Zonneplein

1033 EK Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen