Future Flux Festival presents Heroes of Innovation - Urban Climate Makers

Venster Acties en details

Verkoop beëindigd

Ticketverkoop is gesloten

Registraties zijn gesloten
Bedankt voor je aanmelding. We zien je graag, via de livestream, op 5 juli om 16:00 uur bij Future Flux Festival presents Heroes of Innovation. De link naar de livestream wordt je voor het event toegezonden.

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Online evenement

Ticketverkoop is gesloten

Registraties zijn gesloten
Bedankt voor je aanmelding. We zien je graag, via de livestream, op 5 juli om 16:00 uur bij Future Flux Festival presents Heroes of Innovation. De link naar de livestream wordt je voor het event toegezonden.
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Innovators gaan met elkaar en jou in gesprek over welke invloed extremer weer heeft op de gebouwen en fysieke infrastructuur in de stad.

Datum en tijd

Locatie

Online evenement

Organisator Future Flux Festival

Organisator van Future Flux Festival presents Heroes of Innovation - Urban Climate Makers

Future Flux Festival presents Heroes of Innovation

powered by Rotterdam Makers District

Filmhelden dragen een cape, zitten nooit stil en zien continu kansen om de wereld een stukje beter te maken en mensen te helpen. Oké, onze innovators dragen misschien geen cape, helden zijn het zeker. Ze zien allerlei kansen voor onze mooie haven en stad. En juist die kansen verdienen het om een podium te krijgen.

We merken dat er bij studenten en ondernemers in het Rotterdam Makers District behoefte is om weer eens écht met elkaar in gesprek te gaan, te leren van elkaar en vooral elkaar te ontmoeten. Daarom organiseren we een hybride pop-up editie van het Future Flux Festival.

Vlak voor de zomervakantie trekken we als een reizend Future Flux Festival door het Makers District. Studenten, docenten en ondernemers gaan, onder leiding van host Léon Kranenburg, met elkaar in gesprek en dagen elkaar uit op de volgende thema’s:

5 juli: Urban Climate Makers

Extremer weer heeft invloed op de gebouwen en fysieke infrastructuur in de stad. Onze (student)makers nemen je mee in hun visie op hoe Rotterdam, als dichtbevolkte stad, deze uitdaging aan kan gaan om in de toekomst resilient te zijn en blijven.

6 juli: Circular Makers

Nederland wil in 2050 volledig circulair zijn. Een ambitieuze doelstelling, waar de Rotterdamse maakindustrie een grote bijdrage aan levert. Makers met een passie voor circulair ondernemen delen hun persoonlijke verhaal en visie op van waste to value.

7 juli: Smart Mobility Makers

Van autonoom rijden, alternatieve mobiliteitsvormen tot aan endurance racen op waterstof. In het Rotterdam Makers District komt er een heus Future Mobility Park. Benieuwd wat daar getest wordt? Join the ride…

8 juli: Smart Port Makers

Hoe houden we de Rotterdamse haven wereldwijd in de voorhoede? Onze heroes laten zien hoe zij nieuwe technologie omarmen om containers te kunnen track & tracen, autonoom te varen, en te varen met de Waterstoftaxi.

Voor

  • Tech studenten en docenten
  • Bedrijven betrokken bij projecten in het onderwijs
  • Bedrijven uit het Rotterdam Makers District, die specifiek worden uitgenodigd passend bij het thema

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen