Gratis

Fysieke bijeenkomst Ouders Meet-Up: Faalangst

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

De Bibliotheek Berkel-Enschot

77 Trappistinnentuin

5057 DJ Berkel-Enschot

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Fysieke bijeenkomst Ouders Meet Up: Faalangst

Over dit evenement

Ouders Meet Up: Faalangst

“Ik kan het niet!” Faalangst komt bij kinderen en volwassenen vaak voor. Kinderen hebben dan het gevoel dat ze alles perfect moeten kunnen en doen, ze alles zonder oefening onder de knie moeten hebben en dat ze geen fouten mogen maken. Dat geeft veel stress en spanning en daarnaast zorgt het ervoor dat de groei en ontwikkeling op sommige gebieden kan stagneren. Hoe kunnen we onze kinderen helpen met het creëren van een groeimindset? Hoe laten we ze zien dat fouten maken en oefening onlosmakelijk verbonden is aan groeien en leren? Hoe kan leren weer ontspannen worden? We bespreken het in deze Ouders Meet Up, voor het eerst weer live(!), met elkaar. Naast het delen van ervaringen geeft Lonneke deze avond kennis en tips over faalangst bij kinderen.

De wereld van kinderen is relatief nog klein maar wordt alsmaar groter. Hun leven kentin de basis al veel veranderingen waar ze continu zich weer op aan moeten passen. Laatstaan als er grote dingen veranderen. In het begin is een verandering voor kinderen nogabstract, ze kunnen zich er geen voorstelling van maken. Toch voelen en weten ze weldat er van alles gaat gebeuren en dat geeft vaak onrust. Door veranderingen kunnen ergevoelens in de war raken. Hoe kun je je kind begeleiden door veranderingen heen?Bijvoorbeeld bij een verhuizing, scheiding of de overgang naar de basisschool? Hoezorg je dat hun systeem de verandering kan volgen en gevoelens de ruimte krijgen engeordend kunnen worden?Daar hebben we het in deze Ouders Meet Up over. We delen onze ervaringen, ideeën entips en Lonneke deelt met jullie haar kennis over dit onderwerp.

Lonneke Sanders is pedagoog, kindertherapeut, oudercoach en auteur van het boekWelpje en het verdwenen zonnetje.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

De Bibliotheek Berkel-Enschot

77 Trappistinnentuin

5057 DJ Berkel-Enschot

Netherlands

Kaart bekijken

Organisator De Bibliotheek Midden-Brabant

Organisator van Fysieke bijeenkomst Ouders Meet-Up: Faalangst

De Bibliotheek Berkel-Enschot organiseert twee keer per jaar samen met professionals een groter event rondom Ouders MeetUp. Speciaal voor ouders met kinderen van 4 tot 12 jaar. Aan de hand van een thema wordt kennis gedeeld, ervaringen uitgewisseld en inspiratie opgedaan. 


Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen