€ 7 – € 12

Meerdere data

GangenWandeling Jordaan

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Gangenproject

Willemsstraat 24

1015 JD Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Geen refunds

Beschrijving van het evenement
Een wandeling over gangen, hun naamgevers en wie er woonden. Met bezoek aan enkele gangen.

Over dit evenement

Eeuwenlang woonde ca. tachtig procent van de bewoners van de Noord-Jordaan in panden aan gangen.Ter herinnering daaraan werd 'Het Gangenproject' in de Willemsstraat tussen de nummers 22 en 110 gerealiseerd. Het project bestaat uit de reconstructie van de verkaveling van gangen en panden op de stoep, hardstenen informatietegels en achtergrondinformatie op een paneel. Voor oud-Jordanezen en hun nakomelingen is het Gangenproject een LIEU DE MEMOIRE.

Gangen vormen samen met binnenplaatsjes en aangrenzende panden stedenbouwkundige ensembles die forten werden genoemd. Deze forten zijn ouder en talrijker dan hofjes en zeggen meet over de onstaansgescheidenis van de Jordaan dan hofjes. Bovendien hadden zij een grote impact op de woon- en leefomstandigheden in de Jordaan en op de cultuur van de wijk. Het Jordaanmuseum zet zich er voor in dat deze ensembles behouden blijven, dat de Berengang met daaraan krotjes opengesteld wordt voor het publiek.Een wandeling, met toegang tot enkele gangen!

 Vermelde korting is voor donateurs en stadspashouders met GroenStip• Wilt u met een groep op een andere dag of ander tijdstip komen, informeert u gerust: 020-624 4695 | 06 40 227 265 | info@jordaanmuseum.nlWebsite jordaanmuseum• Abonneren op gratis Nieuwsbrief Jordaanmuseum 

Veelgestelde vragen

Moet ik mijn ticket afgedrukt meenemen?

Ja.

Is mijn registratie of ticket overdraagbaar?

Ja.

Is het goed als de naam op mijn ticket of registratie niet overeenkomt met die van de bezoeker?

Ja.

Delen met vrienden

Locatie

Gangenproject

Willemsstraat 24

1015 JD Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen