Gratis

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Berghine

Dendermondesteenweg 437

9070 Destelbergen

Belgium

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

‘Kennis delen kan levens redden’ is de visie van Dr. Colemont, stuwende kracht achter de vzw ‘Stop Darmkanker’. Tijdens zijn voordracht kom je alles te weten over het ontstaan en het opsporen van dikkedarmkanker maar ook over de risicofactoren en symptomen.

De gemeente Destelbergen werkt al jarenlang rond gezondheidspromotie en ziektepreventie, dit in nauwe samenwerking met Logo Gezond+ vzw. In februari wordt het thema dikkedarmkankeropsporing in de kijker gezet. Met een voordracht van Luc Colemont, stichter van de vzw “Stop Darmkanker”, wil de gemeente zoveel mogelijk mensen informeren en sensibiliseren over het belang van vroegtijdige opsporing van dikkedarmkanker.

Sinds 2013 kunnen mannen en vrouwen van 56 tot en met 74 jaar deelnemen aan het Vlaams Bevolkingsonderzoek naar dikkedarmkanker. Met een simpele stoelgangtest is het mogelijk om deze kanker en voorlopers ervan vroegtijdig op te sporen. Dit nog voor er klachten zijn. Vroegtijdige opsporing verhoogt immers sterk de kans op genezing.

In 2016 heeft maar liefst 54,5% van de Vlamingen die in 2016 een brief met afnameset ontvingen, een staal opgestuurd naar het labo. Het Centrum voor Kankeropsporing en de Vlaamse Overheid streven naar een deelname van 60% in 2020. In Destelbergen nam 59,8% deel aan dit bevolkingsonderzoek.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Berghine

Dendermondesteenweg 437

9070 Destelbergen

Belgium

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen